Κοντομηνάς στην Εξεταστική: Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή – Έχω κανάλι γιατί είμαι πατριώτης

0
20

 

Μηδενικός ο δανεισμός του καναλιού, είπε ο Δ. Κοντομηνάς σε ερώτηση του Σπ. Λάππα (ΣΥΡΙΖΑ), «δεν αφορά τη συζήτησή μας» ο δανεισμός του ομίλου Κοντομηνά, σημείωσε προκλητικά ο ο ιδιοκτήτης του Alpha. «Δεν ξέρω ακριβώς», η απάντηση (;) του Δ. Κοντομηνά στην ερώτηση να εξυπηρετούνται τα δάνεια ύψους πάνω από 10 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζας του ομίλου Κοντομηνά. Τα περισσότερα από τα δάνεια που έχουμε είναι εξυπηρετούμενα, εκτός από μία καθυστέρηση που υπάρχει σε δάνειο της Eurobank και οφείλεται σε αντιδικία με την τράπεζα, είπε επίσης. Σε ό,τι αφορά προηγούμενο δανεισμό, ο Δ. Κοντομηνάς είπε ότι το 2008, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά μετοχών του Alpha από τον όμιλο RTL Group, αποπληρώθηκε το σύνολο όλων των οφειλών στις τράπεζες και από τις 31/12/2008 δεν υπάρχει παλαιότερη οφειλή.

«Έχω κανάλι γιατί είμαι πατριώτης» μια ακόμα ενδιαφέρουσα αποστροφή του Δ. Κοντομηνά ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο και τη διαπλοκή. «Δεν με αφορά η ρετσινιά ότι κάθε καναλάρχης είναι διαπλεκόμενος, εγώ δεν είμαι» ανέφερε ενώ, απευθυνόμενος σε λωτοφάγους ανέφερε ότι «δεν παρεμβαίνει ποτέ».

Δεν απάντησε για τη δέσμευση των προσωπικών του λογαριασμών και αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα της φοροδιαφυγής για τα οποία κατηγορείται ενώ χαρακτήρισε «ρεκόρ» το ποσό της εγγύησης (5 εκατ. ευρώ) που του ζητήθηκε για να παραμείνει ελεύθερος ως κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ. Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, υποστήριξε ότι ο Alpha είναι ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που στον διαγωνισμό για την παραχώρηση τηλεοπτικών αδειών έχει υποβάλει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και προσέθεσε ότι είναι επίσης ο μόνος σταθμός που έχει κερδοφορία, ενώ και τον Ιούνιο είχε κέρδη 1,5-2 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι απασχολεί 546 υπαλλήλους.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του επιχειρηματία ότι «έβγαλαν» κάποιο όνομα από τη λίστα Λαγκάρντ για να μπει αυτό του Δ. Κοντομηνά. «Εγώ δεν εχω λογαριασμό στη λίστα αυτή» επανέλαβε ο ιδιοκτήτης του Alpha ο οποίος έχει κάνει δικαστική συνδρομή για το ζήτημα. «Το όνομά μου υπάρχει σαν Ιντεραμέρικαν με μηδενικό υπόλοιπο». «Δεν περιλαμβάνομαι στη λίστα Λαγκάρντ γιατί ουδέποτε ήμουν κάτοχος λογαριασμού στην τράπεζα HSBC της Γενεύης», είπε συγκεκριμένα και υποστήριξε, ότι αυτό βεβαιώνεται από την απάντηση της τράπεζας προς τον Έλληνα εισαγγελέα που προέβη σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής. «Θα μπορούσα να έχω χρήματα στο εξωτερικό νόμιμα φορολογημένα γιατί είχα συναλλαγές στο εξωτερικό, αλλά δεν το έκανα. Αντίθετα μετέφερα στην Ελλάδα 980 εκατ. ευρώ από την πώληση της Interamerican».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here