Κόντρα και ειρωνείες Βενιζέλου – Τσακαλώτου στη Βουλή

0
2

 

Ειρωνείες σε έντονο ύφος αντάλλαξαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη διαχείριση του χρέους.

«Μη φτύνετε εκεί που θα γλείψετε γονυπετείς», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο PSI του 2012,   με τον κ. Τσακαλώτο να του απαντά «ήθελα απλά να ξέρω αν υπάρχει κάτι στη χώρα που δεν το έχετε προβλέψειΈτσι, για να βάλω το στην αυτοβιογραφία μου».

«Σας εύχομαι να γράψετε την αυτοβιογραφία σας αλλά βλέπω ότι ασχολείται με τη βιογραφία μου», ανταπάντησε ο κ. Βενιζέλος και είπε πως «για ό,τι είπα στη Βουλή τους κρίσιμους επτά μήνες επιβεβαιώθηκα«.

Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε αποτυχημένο το PSI, διότι, όπως είπε, ένα μεγάλο χρέος αν αναδιαρθρωθεί και μετά χρειαστεί πάλι αναδιάρθρωση θεωρείται αποτυχία.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πετύχει τίποτε στην αναδιάρθρωση του χρέους, απάντησε ξανά ο κ. Βενιζέλος.

«Διαπραγματεύεστε με παροιμιώδη ανικανότητα και έχετε ως σωσίβιο την αναδιάρθρωση του χρέους. Μακάρι να πετύχει η χώρα μια μείωση σε παρούσα αξία», τόνισε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Και εκεί ο υπουργός Οικονομικών είπε ειρωνικά, ανεβάζοντας τους τόνους: «Όταν λυθεί το θέμα του χρέους θα υπάρχει ένα μεγάλο κεφάλαιο που λέει ποιοι έλυσαν το θέμα και μία ακόμα μία παράγραφος για το PSI που θα λέει πόσο αποτύχατε. Απέτυχε και για αυτό αυτό είμαστε εδώ και συνεχίζει: Αυτό το στιλ τα είχα πει, τα έλεγα εγώ, να το αφήσετε. Θα ήθελα να δω κάτι στη χώρα που δεν το έχετε προβλέψει. Να το γράψω στην αυτοβιογραφία μου».

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here