Κόντρα Μαξίμου – Νέας Δημοκρατίας για την συνεννόηση μετά την Σύνοδο Κορυφής

0
4

 

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και αυτό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την επικοινωνία που επιδίωξαν να έχουν οι δύο πλευρές μετά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής όμως χωρίς επιτυχία, με την κάθε πλευρά να ισχυρίζεται διαφορετική εκδοχή.

Μαξίμου: Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τον πρόεδρο της ΝΔ αλλά δεν αποκρίνεται
Αιχμηρό ήταν το σχόλιο κυβερνητικών παραγόντων αναφορικά με την συλλογή υπογραφών από τη ΝΔ, ώστε να πραγματοποιηθεί στη Βουλή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα λοιπόν με το Μέγαρο Μαξίμου:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητάει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σήμερα, ενώ γνωρίζει ότι ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει από το Στρασβούργο αργά το βράδυ. Την ίδια στιγμή, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως σήμερα αναζητήσει τηλεφωνικά τον κ. Μεϊμαράκη για να τον ενημερώσει και να έχει συνάντηση μαζί του, ο τελευταίος δεν έχει αποκριθεί.

Ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να δέχτηκε κριτική στο εσωτερικό του κόμματός του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είναι όμως αδιανόητο να προβαίνει σε επικοινωνιακές πρωτοβουλίες στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης. Ας μην ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Σαμαρά«.

Χάθηκαν οι γραμμές μας
Λίγη ώρα αργότερα η Συγγρού απάντησε στην ανακοίνωση του κυβερνητικού στρατοπέδου αναφέροντας πως: «Η ΝΔ δεν κάνει τακτικισμούς και επικοινωνιακές κινήσεις – απαντούν κύκλοι της Συγγρού σε προηγούμενη ανακοίνωση πηγών του ΣΥΡΙΖΑ. »Εμείς ζητήσαμε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής. Την ευθύνη για την πραγματοποίησή της έχει ο πρωθυπουργός. Ζητάμε ενημέρωση του ελληνικού λαού σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Προς τι λοιπόν τα σχόλια;», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Επίσης λένε ότι όντως ο Αλέξης Τσίπρας αναζήτησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο τηλέφωνο «αλλά το non paper του Μαξίμου παραλείπει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναζήτησε πίσω τον πρωθυπουργό και δεν τον βρήκε«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here