Αντιπαράθεση Μουζάλα Κουμουτσάκου στη Βουλή για τους Τούρκους στα νησιά

0
7

 

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση μεταξύ Γιάννη Μουζάλα και Γιώργου Κουμουτσάκου στη Βουλή, με αφορμή την παρουσία Τούρκων αξιωματικών στα ελληνικά νησιά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην δευτερολογία του έθεσε το θέμα, ζητώντας να διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα ενταχθούν στο νομικό πλαίσιο της χώρας μας οι ξένοι και κυρίως οι Τούρκοι στρατιωτικοί. Διερωτήθηκε μάλιστα ποιες αρμοδιότητες θα έχουν και υποστήριξε ότι τίθεται θέμα κυριαρχίας του κράτους.Ο Γ. Κουμουτσάκος σχολίασε μάλιστα και την περίπτωση του Τούρκου στρατιωτικού που έφερε στο διαβατήριό του σφραγίδα από τα κατεχόμενα στην Κύπρο. «Πρόκειται για πονηριά και μεθόδευση ο πρώτος αστυνομικός που πήγε στη Χίο να έχει τέτοια προβλήματα» υποστήριξε.

Απαντώντας ο Γ. Μουζάλας υποστήριξε ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας διεθνούς πρακτικής ανάμεσα στις χώρες που ανταλλάσσουν πρόσφυγες.

Οι αξιωματούχοι αυτοί είναι συνήθως αστυνομικοί και δεν έχουν σχέση με το στρατό είπε ο κ. Μουζάλας. «Μετράνε εάν αυτοί που μπήκαν είναι αυτοί που φεύγουν και προστίθενται άλλοι που είχαν μπει από αλλού και εμείς στη δική τους την ακτή μετράμε εάν αυτοί που ήρθανε είναι όλοι όσοι μπήκανε στην Τουρκία» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Μουζάλας αναφερόμενος στην περίπτωση του αξιωματούχου με σφραγίδα κατεχομένων, είπε πως δεν έχει τουρκοκυπριακή προέλευση. Απευθυνόμενος στον κ. Κουμουτσάκο  είπε: «Έχετε λάθος ενημέρωση για τον Τούρκο αξιωματικό με βάση την ενημέρωση που είχα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here