Κόντρα στη Βουλή για το βίντεο για τον 1 χρόνο ΣΥΡΙΖΑ

0
4

 

 

Αναταράξεις υπήρξαν στη Βουλή για το θέμα με το βίντεο που προβλήθηκε στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο της κυβέρνησης και εμφάνιζε δημοσιογράφους ιδιωτικών καναλιών «στιγματίζοντας» τις πολιτικές θέσεις τους.

Το θέμα, που έχει προκαλέσει σχόλια στα θιγόμενα κανάλια, έθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ.

«Τι ενοχλεί ακριβώς; Είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά των συστημικών ΜΜΕ και συγκεκριμένων δημοσιογράφων που λειτούργησαν, με ένα συγκεκριμένο τρόπο, όπως και των δημοσκοπήσεων. Ποιον ενοχλεί αυτό; Γιατί όλα αυτά; Είναι πρακτικές απαξιωμένες και δεν πρέπει να συνεχιστούν», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.
Υπογράμμισε ακόμη ότι «η εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα απολογισμού ενός έτους μάχης».

«Μην θυμηθούμε το ρόλο που παίζουν τα συστημικά μέσα εν ημέρωσης με την βοήθειά σας. Μην θυμηθούμε ότι μπλοκάρεται να μπει σε τάξη το τηλεοπτικό τοπίο για να συνεχίζεται η ασυδοσία», πρόσθεσε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

«Μην πάμε πιο πίσω για παραποιημένα στοιχεία από δημοσιογράφους που δεν αξίζουν το όνομά τους», είπε και απευθυνόμενη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέληξε πως «όλα αυτά με την δική σας συνέργεια».

«Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ τέτοιο γεγονός, όπως αυτό που παρατήρησα χθες. Πανηγυρίζετε εκτός τόπου και χρόνου., σε στιγμές απόλυτης κρίσης και αγνοώντας που βρίσκεται το κοινωνικό αίσθημα. Πανηγυρίζετε ίσως για να εμποδίζει την κοινωνική συνεννόηση», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας.

Μάλιστα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμφανίζεται ως ο καλός καουμπόι που είναι περικυκλωμένος από τους κακούς ινδιάνους. Αναφερόμενος στο βίντεο εκτίμησε ότι «στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας του λόγου. Δεν βοηθά την Δημοκρατία» και κάλεσε τους βουλευτές «να μην μπουν στην παγίδα της τεχνητής όξυνσης που προσπαθούν να δημιουργήσουν τον τελευταίο καιρό».

Για «εξευτελιστική» αναφορά και για «χαλκεία» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. «Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Μπορεί για κάποιους από την Αριστερά να τους έμεινε ο σταλινισμός και να τον εκφράζουν μορφές πολιτικής αλητείας. Εμείς θα προστατέψουμε την Δημοκρατία και δεν καταφεύγουμε σε χυδαία φασιστικού τύπου μέσα προστασίας εαυτού μας. Όταν σε εγκαταλείπουν τα επιχειρήματα δεν σε σώζει ο φασισμός και ο σταλινισμός», είπε μιλώντας σε πολύ υψηλούς τόνους.

«Οι όροι αυτοί απάδουν του ναού της Δημοκρατίας», σχολίασε η κ. Βάκη αναφερόμενη στα «χαλκεία», «φασισμός», «σταλινισμός». Ζήτησε ακόμη να απαλειφθούν από τα πρακτικά και να ανακαλέσει ο κ. Λοβέρδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here