Κόντρα Τσακαλώτου- Παφίλη στη Βουλή με αφορμή…τον Μαρξ

0
6

 

Ως υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων των πιο ευάλωτων στρωμάτων του πληθυσμού επιχείρησε να παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που συζητείται στη Βουλή και που μεταξύ άλλων προβλέπει την μεταπώληση «κόκκινων» δανείων σε ξερδοσκοπικά funds.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ότι η προσέγγιση του ΚΚΕ δεν έχει ταξική διάσταση.

«Το πρόβλημα της ομιλίας σας δεν είναι ότι ήταν μαρξιστική ή ταξική αλλά ότι δεν ήταν αρκετά μαρξιστική και ταξική. Θα πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση με πιο πολύ Μαρξ, όχι λιγότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παφίλης υπογράμμισε: «Περίμενα να είστε πιο διαβασμένος. Γνωριζόμαστε και πρέπει να μιλάμε ειλικρινά, πράγμα που δεν το κάνετε. Εσείς λέτε θα στηρίξουμε το κεφάλαιο. Μήπως θα κοινωνικοποιήσετε τα μέσα παραγωγής; Μην μας δουλεύετε και από πάνω. Μην μας λέτε εμάς ότι δεν έχουμε ταξική αναφορά. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει για το ποιος έχει ταξική αναφορά και ποιος παλεύει κάθε μέρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here