Κόντρα Τσακαλώτου-Δένδια στη Βουλή

0
12

 

Σε αντιπράθεση ήρθαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον κοινοβουλευιτκό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια, χθες βράδυ στη Βουλή με αφορμή την αναφορά του υπουργού Οικονομικών στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη ότι «λόγω δύσκολης παιδικής ηλικίας δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσώ», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Ενόχλησε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η ειρωνική αναφορά σας στον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος είναι απών. Η αναφορά σας οφείλετε στην ιδεοληψία σας ότι κατά της δικτατορίας πολέμησε μόνο η αριστερά και δικαιούνται υστεροφημίας», είπε απαντώντας στον κ. Τσακαλώτο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «Όλη η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν στη δικτατορία σε κατ? οίκον περιορισμό. Αναχώρησε δε στο εξωτερικό μετά από παρέμβαση του Ερυθρού Σταυρού και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ακόμη αβάπτιστος. Η αναφορά σας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ανάγωγη ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη» και ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να ζητήσει συγγνώμη.

Ανταπαντώντας ο υπουργός Οικονομικών ότι αυτό που είπε ήταν «αστείο και πταίσμα», μπροστά στους χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει η ΝΔ για τον πρωθυπουργό.

«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει πάει στο Χάρβαρντ, να αποκαλεί τον πρωθυπουργό τυχοδιώκτη και κατά συρροή ψεύτη» είπε ο κ. Τσακαλώτος εννοώντας τον κ. Μητσοτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here