Κορκίδης: Μετά τα λουκέτα των «μικρών», έρχονται τα «κανόνια» των «μεγάλων»

0
7

 

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά, όπως την αποτυπώνουν τα χιλιάδες «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, καθώς και οι αιτήσεις υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα μεγάλων ομίλων εταιρειών, περιέγραψε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μετά τα οδυνηρά λουκέτα των μικρότερων, ακολουθούν τα κανόνια των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων, και μετά τον αφελληνισμό των τραπεζών ακολουθεί ο αφελληνισμός της επιχειρηματικότητάς μας», προσθέτοντας ότι «το άκουσμα για την κατάθεση προσωρινής αίτησης αναστολής καταδιωκτικών μέτρων, των μεγαλύτερων αλυσίδων λιανεμπορίου της Ελλάδας, έναντι των πιστωτών τους, είναι ένα ακόμα γεγονός που πρέπει να υπενθυμίζει στους αρμόδιους την τεράστια έκταση της επιχειρηματικής καταστροφής, που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια των μνημονίων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, «από το 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί 244.714 ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχαν μειωθεί στις 613.973 στα τέλη του 2015. Μαζί τους χάθηκαν και 842.670 χιλιάδες θέσεις, ενώ σε όρους προστιθέμενης αξίας η “εξαφάνιση” αυτών των εταιρειών αφαίρεσε και 30,31 δις ευρώ προϊόντος.

Η καταστροφή αυτή συνεχίζεται, όμως, φέτος με μεγαλύτερη ένταση, αφού τα «λουκέτα» στα 45 καταστήματα της “Ηλεκτρονικής Αθηνών” στα μέσα του Απριλίου ήταν το αμέσως προηγούμενο συμβάν μετά τον “Μαρινόπουλο” και την “Jet Oil”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here