Κορκίδης για Brexit: Πώς θα επηρεάσει Ελληνες εργαζόμενους και φοιτητές στη Βρετανία

0
5

 

  Υπέρ της παραμονής της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε., τάσσεται ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σημειώνοντας ότι το ενδεχόμενο ενός Brexit θα έχει επιπτώσεις για τους έλληνες επιχειρηματίες και τον τουρισμό.

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο ανησυχεί την Ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα, αφού αποτελεί «αχαρτογράφητα νερά» για όλη την Ευρώπη, αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει: « Ανησυχεί και εμάς τους Έλληνες επιχειρηματίες και κυρίως τις δραστηριότητες στον τουρισμό και το εμπόριο, γιατί θα κοστίζει πολύ ακριβότερα στους βρετανούς τουρίστες να επισκέπτονται την Ελλάδα, ενώ το 1,7% των ελληνικών εξαγωγών κατευθύνεται στην Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης, το 0,3% των μετοχών στο βρετανικό χρηματιστήριο ανήκει σε ελληνικά συμφέροντα και βεβαίως, γιατί σημαντικός αριθμός των Ελλήνων επιχειρηματιών διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με το βρετανικό τραπεζικό σύστημα.

Επιπτώσεις θα υπάρξουν και για τους Έλληνες κατόχους ακίνητης περιουσίας στη Βρετανία, αφού θα επαναπροσδιοριστεί η φορολόγησή τους, καθώς και στους εργαζόμενους, που κάνουν χρήση της ελεύθερης διακίνησης εργαζομένων εντός Ε.Ε., που θα χρειάζονται επαγγελματική βίζα, όπως και οι φοιτητές αντίστοιχη φοιτητική βίζα και πολύ ακριβότερα δίδακτρα.

Έντονος προβληματισμός επίσης επικρατεί και στο ισχυρό ελληνικό ναυτιλιακό «lobby» στο «City» του Λονδίνου, όπου έχουν παραδοσιακά την έδρα τους πολλοί Έλληνες εφοπλιστές και διαχειρίστριες εταιρείες ελληνόκτητων πλοίων, χωρίς όμως να αντιμετωπίζουν κάποιο άμεσο ή μελλοντικό πρόβλημα. Το χτύπημα που θα υποστεί συνολικά η οικονομία, το εμπόριο, ο χρηματοοικονομικός τομέας, αλλά και οι διεθνείς σχέσεις της Ένωσης θα είναι σφοδρό.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here