Κορωνάκης: Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσουν για το τελικό κείμενο της συμφωνίας

0
6

 

Μόλις είναι έτοιμο το οριστικό κείμενο της συμφωνίας  θα συνεδριάσουν και όλα τα όργανα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα-φορέας δημοκρατίας, όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ Τάσος Κορωνάκης.

Μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό  «Αθήνα 9.84» ο Τάσος Κορωνάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται για να δοθεί λύση εντός του πλαισίου της λαϊκής εντολής και αν οι Eυρωπαίοι εταίροι δεν προτίθενται να σεβαστούν αυτή τη λαϊκή εντολή, τότε ο λόγος θα δοθεί ξανά στον ελληνικό λαό».

Αναλυτικότερα ανέφερε:  «Όλα τα όργανα θα συνεδριάσουν μόλις υπάρξει το τελικό κείμενο. Είναι κάτι που έχουμε πει ξανά και ξανά. Καταλαβαίνω απολύτως την ανησυχία των βουλευτών και το αίτημα για ενημέρωση», ανέφερε ο κ. Κορωνάκης και προσέθεσε πως «ήδη το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει αποφασίσει, ότι μόλις έχουμε κάποια οριστικοποίηση του κειμένου θα υπάρξει συνεδρίαση».

Οποτεδήποτε οριστικοποιηθεί το κείμενο που θα πλησιάζει σε συμφωνία, τότε θα ξανασυνεδριάσουν τα όργανα. Έχουμε ένα κόμμα «φορέα δημοκρατίας», τόνισε.

«Η κυβέρνηση εργάζεται για να δοθεί λύση εντός των πλαισίων της λαϊκής εντολής. Κι αυτό οφείλει να κάνει. Αν όποια στιγμή δούμε ότι βρισκόμαστε εκτός των ορίων αυτής της εντολής, αν δούμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν προτίθενται να σεβαστούν την εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό, τότε ο λόγος θα δοθεί ξανά στον ελληνικό λαό και δεν θα αυθαιρετήσουμε. Αυτό που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή είναι, ότι εμείς θα πρωτοτυπήσουμε, δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία, θα σεβαστούμε το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίζει», δήλωσε ακόμη  ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο είπε πως «Με βάση όλα αυτά δεν υπάρχει κανένα σενάριο εκλογών αυτή την στιγμή που δουλεύουμε για να βρεθεί λύση. Αν σήμερα γίνει αποδεκτό το κείμενο των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, θα πάμε σε μια συμφωνία και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι άλλο».

Ως προς την απαιτούμενη πλειοψηφία για την έγκριση της συμφωνίας, ο κ. Κορωνάκης είπε: «Θεωρώ ότι η συμφωνία που θα έρθει θα είναι εντός των αποφάσεων του κόμματος και θα μπορεί να ψηφιστεί από τα όργανα του κόμματος και τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αλλά θα είμαι πολύ καθαρός, αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση που στηρίζεται από διάφορα κόμματα, αυτός ο πρωθυπουργός δεν είναι ένας πρωθυπουργός που στηρίζεται από διάφορες πολιτικές δυνάμεις.

Είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει πάρει μια συγκεκριμένη εντολή. Στηρίζεται από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και με βάση αυτή την στήριξη πορεύεται. Είναι σαφές, ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα καθορίζει το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια και θα λάβει αυτή η κυβέρνηση, θα πρέπει να στηριχτεί από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο»κατέληξε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here