O κόσμος πεινάει και οι Αγιορείτες ζητούν εξαίρεση απ’τη φορολόγηση! Ντροπή…

28
51

«Μη κτήσεσθε χρυσόν μηδέ άργυρον μηδέ χαλκόν εις τας ζώνας υμών, μη πήραν εις οδόν μηδέ δυο χιτώνας μηδέ υποδήματα μηδέ ράβδον• άξιος γαρ ο εργάτης της τροφής αυτού» (Ματθ. 10,9-10).

Η Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους, είναι το ανώτατο διοικητικό όργανο των μοναχών της Αθωνικής Πολιτείας, που συνεδριάζει και ασχολείται με ύψιστης σπουδαιότητας θέματα.

Τώρα που ο κόσμος καίγεται ήταν μάλλον θεμιτό-αν όχι επιβαλλόμενο- να συνεδριάσει η Διπλή Σύναξη , (σ΄αυτήν συμμετέχουν εκτός από τους ηγουμένους και αντιπρόσωποι των μονών, εξ ού και «Διπλή»).

Θα περίμενε κανείς πώς οι μοναχοί συγκάλεσαν εκτάκτως το ανώτατο όργανο τους για να συζητήσουν τους τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον «χειμαζόμενο» ελληνικό λαό.

Έτσι, λοιπόν, σκέφτηκα ότι οι μοναχοί, εκτός από τις προσευχές τους , θα ασχοληθούν και με τον πόνο των ανθρώπων και θα εξετάσουν τους τρόπους να παρασταθούν σ΄αυτή την αγωνία και το άλγος για το σκοτεινό «αύριο» της πατρίδας μας….

Διαψεύσθηκα με τον χειρότερο τρόπο.

Γιατί οι άγιοι πατέρες, συνεδρίασαν και αποφάσισαν να απευθύνουν «τελεσίγραφο» (ναι δεν διαβάσατε λάθος), στην όποια κυβέρνηση προκύψει (αν προκύψει), να συζητήσουν ως τις 15 Μαΐου, το αίτημα τους να εξαιρεθούν από τη φορολόγηση τα εκτός Αγίου Όρους ακίνητα τους.

Μάλιστα, δεν δίστασαν να «απειλήσουν» ότι αν δεν αρχίσει διάλογος για το θέμα αυτό, θα κηρύξουν το Όρος «εν διωγμώ», κλείνοντας τις πύλες στους χιλιάδες επισκέπτες τους, αλλά και καλώντας για ηθική και υλική βοήθεια τους άλλους ομόδοξους λαούς που, ούτως ή άλλως, εκπροσωπούνται στο Όρος.

Στην ουσία το «κρυφό χαρτί» των μοναστηριών, είναι η επίκληση της βοήθειας της Ρωσικής Εκκλησίας και κυβέρνησης, που , όπως απεδείχθη και από την υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου και του ηγουμένου της, «καίγεται» να αυξήσει την επιρροή της στην Αθωνική Πολιτεία, αψηφώντας την όποια ενόχληση ή αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Η διγλωσσία των πολιτικών, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια προς τους μοναχούς, στους οποίους καλλιέργησαν ελπίδες για εξαίρεση, είναι πράγματι ανέντιμη και απορριπτέα. Ωστόσο, αυτό είναι αδύναμο επιχείρημα για να προχωρήσουν οι μονές στην έκδοση «τελεσιγράφων». Όπως επίσης, αλγεινή εντύπωση (αν μη τι άλλο) θα δημιουργηθεί, αν με τις ενέργειες τους οι μοναχοί, προκαλέσουν παρέμβαση του ρωσικού παράγοντα στο Όρος και κατ΄επέκταση στην ελληνική Πολιτεία, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Αν το αίτημα των μοναχών για εξαίρεση από τη φορολόγηση ήταν θεμιτό σε άλλες εποχές , σήμερα φαντάζει τουλάχιστον προκλητικό. Έστω και αν οι πόροι από τα ακίνητα που διαθέτουν οι μοναχοί, είναι οι μοναδικοί για τη συντήρηση της πολύτιμης κληρονομιάς , των μοναστηριών και της μοναστικής ζωής στην τόσο ξεχωριστή, μακραίωνη μοναστική Πολιτεία του Άθω.

Αν δεν είχαμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού , με το ένα πόδι του έθνους να τραμπαλίζεται ήδη πάνω από την άβυσσο, θα μπορούσαμε να δώσουμε «συγχωροχάρτι» στους αναχωρητές και θεματοφύλακες των ιερών και των οσίων μας. Γιατί επιτελούν έργο, έστω και αποτραβηγμένοι από τα εγκόσμια. Κι είναι μεγάλο το έργο τους, αναμφισβήτητα.

Δεν είναι, όμως, πρόκληση να ζητούν εξαίρεση, όταν ο τελευταίος Έλληνας φορολογούμενος φουκαράς, μπορεί να πάει φυλακή, χωρίς δεύτερη ειδοποίηση γιατί χρωστά την τελευταία δόση του δανείου του, ή κάποιες εκατοντάδες ευρώ στην εφορία;

Δεν είναι πρόκληση το αίτημα των μονών, όταν ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, έχει ξεπεράσει τους στοιχειώδεις κανόνες επιβίωσης, κι η εξαθλίωση χτυπά τη πόρτα σε χιλιάδες νοικοκυριά;

Φοβούμαι πως οι μοναχοί του Αγίου Όρους , έχουν απομονωθεί τόσο στα κελιά τους, ώστε δεν έχουν σαφή εικόνα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Βέβαια, τελειώνοντας, οφείλω να σημειώσω ότι ακούγεται πως η οφειλή κάθε ενός μοναστηριού μπορεί να φτάνει και τα 600.000 ευρώ. Αν -λέω αν – αυτό αληθεύει, τότε οι μοναχοί θα ήταν θεμιτό, αν πράγματι δεν μπορούν να καταβάλουν τις οφειλές και συγχρόνως να συνεχίσουν το έργο τους, να ζητήσουν μειώσεις ή διακανονισμό , αλλά σε καμία περίπτωση εξαίρεση.

28 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαίρετε.
  Σε σημερινή μου επικοινωνία με
  μονή του Αγίου Όρους, το θέμα
  για την Ρωσσικη βοήθεια μου το
  διαβεβαίωσαν ως φήμη.
  Όσο για την φορολόγηση πιστεύω
  οτι απο ιδρύσεως του Α.Όρους
  είναι κάτι ξεωριστό για τους
  Χριστιανούς και δέν συμφωνώ.
  Υπάρχουν οι ένοχοι πραγματικοί καταχραστές
  της σημερινής κατάντιας οι οποίοι κυκλοφορούν
  ακόμη ελεύθεροι. Ας δημευθούν οι περιουσίες τους.

 2. Ποιός Συριζα; ποιός Τσίπρας; ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ, οι πολιτικοί, οι δικαστές, οι αστυνόμοι, οι δημοσιογράφοι…… απ’ την αρχή της ιστορίας. Οι δυνάστες…..

 3. Συμφωνώ,…………,όλοι τους είναι ηθικά ένοχοι.Μερικοί είναι και νομικώς ένοχοι.
  Συμφωνώ με το άρθρο της Μαρίας .
  Η υποκρισία που ξεχειλίζει σε όλους ,ξεχειλίζει και στο Άγιον όρος.
  Από τη μία δεν θέλουν να φορολογούνται και από την άλλη θέλουν να ζουν πλουσιοπάροχα εκεί που δεν φαίνονται αλλά που οι άλλοι βλέπουν.Αντιθέτως, εκεί που φαίνονται κάνουν τους κακόμοιρους ,τους φτωχούς και τους αγαθούς ενώ είναι φίδια διμούτσουνα !

 4. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να αποκρύπτουν ορισμένοι την πολυποίκιλη και διαχρονική προσφορά – εμφανή και κυρίως αφανή – του Αγίου Όρους ανά τους αιώνες. Δυστυχώς οι μορφωμένοι/αμόρφωτοι από την παρέα της νεοεκλεγείσας κυρίας από τη ΔΗΜΑΡ ή οι διαπλεκόμενοι με τους καταστροφείς της Ελλάδος αγνοούν βασικά θέματα διεθνούς διπλωματίας και της ελληνικής διπλωματικής ιστορίας.

  Αλλά και από αμιγώς οικονομικής απόψεως να το δείτε, η συνεχιζόμενοι προσφορά της αγιορείτικης πολιτείας είναι μεγαλύτερη των προνομίων που απολαμβάνει. Αυτό εξάλλου το γνωρίζει καλά και ένας τέως διοικητής και περήφανος γονεύς εκπροσώπου μας στο κοινοβούλιο. Η κα Παπουτσάκη θα μπορούσε να το είχε επιβεβαιώσει.

 5. Καλησπέρα σας κυρία ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ.

  Με λίγα λόγια θα προσπαθήσω να σας απαντήσω γιατί κάνετε λάθος.Πρώτον θα σας πρότεινα αφού δεν έχετε επισκεφθεί το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ να μην είσαστε και πολύ σίγουρη για όσα λέτε με τόσο ζήλο. Και επειδή με τα πρώτον και δεύτερο δίνω έναν επιτακτικό και απότομο τόνο σε όσα γράφω θα συνεχίσω χωρίς αυτό. Το άγιο όρος ποτέ δεν θα απαγορεύσει κανέναν γένους αρσενικού να το επισκεφθεί, ΠΟΤΕ όμως. Αν φορολογηθούν οι αγαθοεργίες των μονών και η βοήθεια που προσφέρουν τότε ναι ,θα γίνει ένα πρώτο βήμα για την φορολόγηση του Αγίου Όρους.Επειδή όμως μιλάμε για θρησκεία ,για άλλους παραμύθι για άλλους κάτι ιερό,κάτι το οποίο εσείς δεν σέβεστε σαφώς στον τίτλο σας, δεν μπορούμε να το δούμε σαν μια επιχείρηση. Αν θέλετε πάλι να το δούμε ως επιχείρηση αναλογιστείτε την βοήθεια που έχει προσφέρει σε βάθος χρόνου η Ορθοδοξία στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα λέω για να σας πω απλά ότι υπάρχει και μια άλλη άποψη που μπορεί να είναι βάση πιθανοτήτων πιο σωστή από την δική σας.
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ .Κρίμα πάντως γιατί δημιουργείτε και άποψη στον κόσμο.

 6. Αν πραγματικά ευσταθεί αυτό το ρεπορταζ, θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι εκείνοι που διαλαλούν ότι κυρήττουν το λόγο του Ιησού. Θα αφήσω στην άκρη απλές παραπομπές σε χιτώνες και περιστατικά πραγματικά πεφωτισμένων ιερέων που πούλησαν τα πάντα για το ποίμνιο και θα πω απλά ότι είναι ντροπή την ώρα που ένας λαός δοκιμάζεται, η εκκλησία να βγάζει τον εαυτό της στην άκρη. Οι ίδιοι που κατέχουν το 1% της Ελληνικής γης, οι ίδιοι που απο περιουσίες ανθρώπων που τις κληροδότησαν στην εκκλησία, πολλές φορές υπό περίεργες συνθήκες, οι ίδιοι που στις χαρές και στις λύπες μας, μας «δαγκώνουν» για 100-200 και βάλε ευρώ, αυτοί πρώτοι πρέπει να γίνουν παράδειγμα από την πολιτεία. Και όσο για το ποιός τα έφαγε πραγματικά, αδιαφορώ! Εμείς που πληρώνουμε από το μισθό μας, που καταντήσαμε φτωχοί στις πιο παραγωγικές μας ηλικίες, εμείς δε πληρώσαμε; Εμείς ήμαστε που τα φάγαμε; Έλεος πια… Έλεος με αυτή τη χώρα…

 7. OLOI ESEIS OI ARISTEROI EISTE TOSO KOLIMENOI….HMARTON.AUTO EINAI TO PROVLIMA SOU.NA MILISEIS GIA TO AG OROS.DEN EXEIS PAEI K OUTE MPOREIS NA PAS EYTYXWS.EGW LEW NA FOROLOGISOUME TO KKE ME TIS MPIZNES TOU GERMANOU K TON TSIPRAKO POU THELEI NA MAS KANEI MOUSOULMANOUS K O PATERAS TOU DE NKSEREI TI EXEI.OPWS K O ALAVANOS..ARISTEROI…!KALA SAS EKANAN STIN XOUNTA…

 8. Loipon 8elete diladi NA PEITE OTI, oti uparxei GIA periptosi anagis sto Agion Oros, na ta paroun oi Politikoi gia na ta dosoun se autous pou taxa peinane? Oi politikoi oi opoioi den zitane to germaniko daneio, pou den mporoun na ta broune na kanoun mia kubernisi kai oi politikoi pou mas eferan edo? Gia autous milate oti 8elete na diaxeiristoun ta xrimata tou Agiou Orous gia ton kosmaki? To Agion Oros otan xriastike na dosei, edose kai me to prapano kai tous frontise olous! Exei 1050 xronia istorias, diabaste kai kati prin na akousete tis pliromenes pennes! To Agion Oros EINAI EKEI, OI PLIROMENES PENNES ALLAZOUN SE 5 LEPTA TROPARIO!
  Giati den zitate oi pliromenes pennes na plirosoun tous Ellines pou tous elegan tosa psemmata ola auta ta xronia giati xrimatodotountan apo ta kommata kai thn Siemens?

  Na ta dosei den yparxei problima 100%! Kai otan xreiastei 8a ta dosei! Xafnika molis kopike i miza oloi ginane ‘akra’ kai patriotes, aristeroi kai dexioi!
  Alla na ta dosei gia na liazontai oloi stis paralies kai na min douleuoun kai na zoune ta lamogia kai oi forofugades? Eseis 8a dinete lefta se tetoious? 8a ependuate se tetoia lamogia? Na ta dosei se oli thn neolaia pou liazetai me tis ores sthn 8essaloniki stis kafeteries kai otan pernas apo mprosta nomizeis oti o Ellinikos Sullogos Paraplhgikon einai IMERISIA ekdromi sthn paralia?
  Na ta dosei to Agion Oros, ta lefta pou kapoioi MESA STOUS AIONES me 8usies ta empisteutikan stous Pateres, gia na do8oun ekei pou yparxei anagi oxi gia ta lamogia! Giati na dosei se ekeinous pou 8a ta paizoun sta kazino KAI STA BOUZOUKIA? Na ta dosei gia na mporoun oi politikoi na ta pairnoun opos tis suntaxeis kai na ta paizoun sto xrimatistirio? Gia na pane stous aommatous 1500 taxitzides tis Zakin8ou, tous koulous 3,000 tis Kerkuras, tous idiotes pou epernan epixorigieseis edo kai 10 xronia gia tin ‘ekmetalleusi’ tou Faraggiou tis Samarias (dimosia idioktisia) sthn Kriti? Kalo toso f8ina ektimate tous Agiorites? Epeidh oi politikoi mas einai lamogia den shmainei oti oi Pateres einai kai hli8ioi! Kala pou yparxei ki ekei kati kai 8a krati8ei o topos ama pane ola straba!
  Dika sas einai ama ta xreiastite 8a ta exete kai xerete oti ekei uparxei kati gia ta paidia sas otan to e8nos ta xreiastei!

  Otan eleu8oro8ike h Ellada apo tous Tourkous kai giname dovleti (Diabaste kai ligo Makrygianni, AS MEINEI KAI KATI KALO apo to Patriotiko PASOK tou 1981), h ekklhsia edose thn misi tis akiniti periousia (nomizo guro sta 30 (needs to be confirmed) ekatomuria stremmata)!!! Xerete posa pigan stous aplous an8ropous gia na ginoun agrotes h n apozimio8oun gia to polemo tou 1821? 33,000 stremata me tis eulogies ton Ellinikon kubernhson kai lamogion (ola meta ton 8anato tou Kapodistria)! Autonon ta paidia mas kubernane kai simera!
  Eseis loipon 8a ta dinate?

  Meta Timis, Antonios, Warsaw

 9. ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ

 10. ΑΓΑΠΗΤΕ «GEORGE» ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ)

 11. άλλο η φορολόγηση επιχειρήσεων και άλλο η φορολόγηση του παγκαριού. Αν μιλάμε για φορολόγηση μιας επιχείρησης που οργανώνει μια μονή, ναι, να γίνει. Αλλά το τί δίνει ο καθένας από μόνος του για να στηρίξει ένα μοναστήρι γιατί να φορολογείται; Μήπως να φορολογήσουμε τα πενήντα λεπτά που δίνει κάποιος στα πρεζάκια; Δεν ξέρω για τί τύπου φορολόγηση μιλάμε εδώ. Και η κόντρα αριστερών και εκκλησίας είναι ότι πιο ηλίθιο υπάρχει. Οι αριστεροί πάνε κόντρα στην εκκλησία και μετά η εκκλησία κόντρα στους αριστερούς και το αντίθετο. Έτσι προκύπτουν Άνθιμοι και Στάλιν… Και όταν λέω εκκλησία εννοώ το νομικό πρόσωπο που λέγεται Εκκλησία της Ελλάδος και όχι το σύνολο των πιστών που την αποτελούν.
  Τελικά, δεν νομίζω πως το πρόβλημα είναι νομικό. Είναι ζήτημα ελέγχου γιατί νομικά κανείς δεν δικαιούται να καρπώνεται προσωπικά την όποια εκκλησιαστική περιουσία.

 12. Καθόλου έκπληξη, πρέπει να είσαι αφελής για να πιστεύεις πως αυτοί οι καραγκιόζηδες εξυπηρετούν ένα καλό σκοπό…ναι, να φορολογηθούν διπλά και τριπλά….υποτίθεται ο ρόλος της εκκλησίας είναι η βοήθεια στον κόσμο σε στιγμές δύσκολες, και αυτοί οι καραγκιόζηδες όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά ζητουν και φοροαπαλλαγή…Η απαρχή του κακού είναι η εκκλησία…απο εκει αρχίζει η στείρωση του μυαλού και του πνεύματος και καταληγεις να εισαι ενα αβουλο ον που σε εξουσιαζει ο καθε υποκριτής-απατεώνας-πολιτικός αλλα και παπας της εκκλησιας…ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ!

 13. Οι Χριστιανοί είναι πνευματικοί απόγονοι αυτών παρακάτω, οπότε και πάλι καλά είναι αυτά που πρεσβεύουν:

  ‘ΤΑΛΜΟΥΔ, περί Αντισημητισμού, Μαγείας & Παιδεραστίας»-

  http://gkdata.gr/%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B4-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-a/

  Διαβάστε προσεκτικά, για να καταλάβετε γιατί έχουμε φτάσει στο σημερινό ΒΑΡΒΑΡΟ πολιτισμικό επίπεδο:

  TALMUD

  υπέρ Ρατσισμού (!)

  υπέρ Μαγείας (!!)

  υπέρ Παιδεραστίας (!!!)

  TOB SHEBE- GOYYIM HAROG –
  Ο ΚΑΛΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΜΗ ΕΒΡΑΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΣΚΟΤΩΜΑ

 14. Δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια του δημοσιεύματος. Χρήσιμο όμως θα ήταν να μάθουμε να χρησιμοποιούμε κάποιες στοιχειώδεις παραπομπές διασταύρωσης. Για παράδειγμα, ο αριθμός απόφασης της ΔΙΣ, και το που μπορεί να βρεθεί είναι το ελάχιστο «must»

 15. Η Μπακογιάννη στη ΝΔ, ο Καρατζαφέρης το συζητάει για να γυρίσει στη ΝΔ,η μαμά μου σκέφτεται να παντρευτεί τον κυρ Γιάννη που είναι 108 ετών,ο γιός μου που είναι τριών ετών θα αρραβωνιαστεί την Μαίρη που είναι τεσσάρων και πιο έμπειρη και σε λίγο θα φάω μελιτζάνες στο φούρνο με ένα πιάτο σέσκουλα και 50 γραμμάρια ανθότυρο ενώ πριν το δείπνο θα βγάλω και το σκύλο μας για πιπί.

 16. Είδα ότι η συμμετοχή της Ρωσίας στο διαγωνισμό της Eurovision θα περιλαμβάνει έξι γιαγιάδες με παραδοσιακές φορεσιές folklor style και είμαι περίεργος τι θέση θα καταλάβουν στο διαγωνισμό.
  Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Ελευθερία Ελευθερίου που και αυτή είναι από τη Κύπρο ενώ η Εύη Αδάμ θα εκπροσωπήσει τη Κύπρο.
  Αν οι γιαγιάδες της Ρωσίας πάρουν καλύτερη θέση από τη δική μας τότε προτείνω στον επόμενο διαγωνισμό να πάει η μαμά μου που είναι 90 ετών περίπου και η οποία διαθέτει και φωνή και κορμί !!!!
  Ελληνικό φολκλορικό θέαμα δηλαδή από την αρχαία Ελλάδα γιατί ………..η σημερινή είναι ανύπαρκτη εφόσον είμαστε τόσο μα τόσο άχρηστοι που δεν μπορούμε ούτε έναν έλληνα ή μια ελληνίδα να στείλουμε,επιλέγοντας την πιο πρακτική λύση που είναι οι Κύπριοι καλλιτέχνες !

 17. Σωστά… Αλλά στο Μπανανία, πλην μισθωτών και συνταξιούχων, ποιος πληρώνει φόρους???
  Πληρώνουν μήπως οι πολιτικοί??? Οι μεγαλογιατροί??? ΟΙ «τζαμάτοι» δικηγόροι??? Και από την άλλη τα φάρμακα χρόνια τώρα τα προμηθεύεται το κράτος πέντε φορές πιο πάνω… Το ΙΚΑ το κλέβει όποιος κάνει κέφι… Κάθε ανοιχτομάτης παίρνει σύνταξη τυφλού… Μας είπαν προ ημερών ότι βρέθηκε υπάλληλος με 41 εκατ. € καταθέσεις!!! Αν στις καταθέσεις υπήρχε ο ΑΦΜ του καταθέτη και υπήρχε on line σύνδεση με το υπ. Οικονομικών θα βάραγε κόκκινος συναγερμός σε χρόνο dt… Απλά οι πολιτικοί δεν θέλουν… Και οι πολίτες ψηφίζουμε αέρα πατέρα… ΄Έχετε δει κάνα πολιτικό να πει «συγγνώμη» και να τα παρατήσει???… Δυστυχώς βρωμάει πολύ το πράμα…

 18. νομίζω πως αν οι πολιτικοί μας δεξιοί αριστεροί έκαναν σωστά την δουλειά τους και έπαιρναν τους φόρους που δικαιούνταν το κράτος από τους πλούσιους, αν δεν ετρωγάν αυτοί οι ίδιοι και πολλά ακόμα, τώρα αυτή η συζήτηση δεν θα γινότανε.
  Η Εκκλησία είναι και αυτή θύμα όλων αυτών όπως και όλοι μας για φταίξιμο αλλών,
  καλύτερα να ψάξουμε τους φταίχτες και όχι τα θύματα. Η Εκκλησία βοήθησε πολύ κόσμο, βοηθάει και θα βοηθήσει.

 19. Έφαγα μπούτι κοτόπουλο με σαλάτα τομάτα,κρεμύδι χλωρό,μαϊντανό και αγγούρι που το τρώω κάθε μέρα και ενώ μου αρέσει είτε το τρώω είτε όχι δεν μου κάνει αίσθηση γιατί το έχω συνηθίσει .

 20. Ντροπή δική σου Παπουτσάκη. Ντροπή είναι η πιο ευγενική λέξη που μπόρω να σου πώ. Μόνο αγγέλοι του πονηρού, λένε ντροπή για τους Αγιορείτες. Το Άγιον Όρος υπάρχει για πάνω απο μια χιλιετία, και συνεχώς απο την αρχή του Αγίου Όρους, Αγιορείτες ανακηρύσσονται Άγιοι απο την εκκλησία μας. Αγιορείτες σημερινούς, αύριο η εκκλησία μας θα τους ανακηρύξει Άγιους. Τους Αγιορείτες πρέπει να τους δοξάζουμε και να τους προσφέρουμε όσο περισσότερα μπορούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here