Κοστέλο: Απόσυρση της τροπολογίας Φίλη για τους διευθυντές στα σχολεία

0
9

 

Την έντονη διαφωνία του εξέφρασε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στο ελληνικό πρόγραμμα Ντέκλαν Κοστέλο, αναφορικά με την τροπολογία του Νίκου Φίλη για τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

«Η ψήφιση των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια δεν θα ήταν σύμφωνη με το μνημόνιο και θα μας υποχρέωνε να επανεξετάσουμε την αξιολόγησή μας για την συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για την εφαρμογή του προγράμματος ESM», ήταν επί λέξη η απάντηση του κ. Κοστέλο προς τον υπουργό Παιδείας, όταν ζήτησε διευκρινίσεις, μετά το «αίτημα» απόσυρσης της τροπολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία αυτή του Νίκου Φίλη είχε προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς θεωρείται ότι «ανοίγει την πόρτα» σε ρουσφετολογικές αξιολογήσεις και αναβαθμίσεις βάσει κομματικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ντέκλαν Κοστέλο στην επιστολή του επισημαίνει πως η τροπολογία αυτή είναι αντίθετη με την έκκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here