Κοτζιάς απαντάει στον Νταβούσογλου:Η μειονότητα της Θράκης δεν είναι εργαλείο μίσους αλλά φιλίας

0
7

 

Έμμεση απάντηση στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδωσε την Τετάρτη ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα…»

Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δε θα επιτρέψει σε κάποιους να αποτελέσουν εργαλείο για «μητέρες πατρίδες», να μετατρέψουν σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής τη μειονότητα αντί να αποδεχθούν τον ρόλο της ως γέφυρα φιλίας για όλη την περιοχή.  Σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Τσαβούσογλου έγραψε την Τετάρτη:  «Υποδέχτηκα αντιπροσωπεία της τουρκικής μειονότητας της Θράκης, επανέλαβα πως έχουν την ισχυρή στήριξή μας».

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή και η Ελλάδα μία χώρα με δημοκρατία που σέβεται, προασπίζεται και αναπτύσσει τα δικαιώματα ειδικών ομάδων, όπως είναι οι μειονότητες. Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης ότι η μειονότητα της Θράκης είναι ελληνική και τα δικαιώματα που έχει είναι δικαιώματα πολύ περισσότερα από την πλειοψηφία των χωρών όπου είναι κυρίαρχοι οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί. Είναι δικαιώματα , πρόσθεσε, που δεν διασφαλίζονται πάντα, αλλού. Είναι δικαιώματα που συνδέονται με τις πολιτικές ελευθερίες και που η ελληνική Πολιτεία υπερασπίζεται σεβόμενη τη διαφορετικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here