Κοτζιάς: «Όχι» σε κοινές ελληνο-τουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο

0
10

Αρνητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στις εισηγήσεις Βερολίνου – Βρυξελλών για κοινές ελληνο-τουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Κάποιοι διατύπωσαν τη φράση κοινές περιπολίες, αυτό σημαίνει είσοδο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κάτι που θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Alpha 989.

Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι πρέπει να κλείσουν τα τουρκικά παράλια ή να δημιουργηθούν σταθμοί μετεγκατάστασης στην Τουρκία. «Οι κοινές περιπολίες είναι απαράδεκτες, αλλά δεν ακυρώνουν την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων στο έδαφος της γειτονικής χώρας, από όπου θα αποχωρούν για τον προορισμό τους.

Ερωτηθείς για το το ενδεχόμενο εισόδου τζιχαντιστών στη χώρα, απάντησε ότι έρχονται εκατοντάδες περήφανοι Σύροι, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι ουδείς έχει σχέση με τζιχαντιστές. «Ότι μπορεί να προκύψει μας ανησυχεί και πρέπει να το αποτρέψουμε», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here