Κουίκ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έπεισε τους θεσμούς για τη διευθέτηση του χρέους

0
8

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην τηλεόραση του Alpha ο επικεφαλής επικοινωνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ είπε ότι «τον Οκτώβριο μετά τη πρώτη αξιολόγηση ανοίγει οριστικά κι ο δρόμος για επιμήκυνση πολλών δεκαετιών και για μείωση του επιτοκίου, που φυσικά δεν θα ξαναβάλει σε περιπέτειες την Ελλάδα, όπως εκείνο το εγκληματικό PSI των Βενιζέλου – Σαμαρά, που τίναξε στον αέρα τους μικροομολογιούχους και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων, ΑΕΙ και ΤΕΙ».

«Υπενθυμίζω, ότι όταν τον Νοέμβριο του 2014 το ΔΝΤ άνοιξε με έμφαση το θέμα του χρέους, η Γερμανία αντέδρασε αρνητικά και ο πρωθυπουργός Σαμαράς με τον συνέταιρό του Βενιζέλο άλλοτε σιωπούσαν προκλητικά και άλλοτε σιγοντάριζαν το Βερολίνο.

Αυτοί ήταν εκείνοι, που τολμούν να εγκαλούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη σκληρή διαπραγματευτική μάχη, που έδινε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, οι αρχηγοί τους και οι υπουργοί τους πήγαιναν στις Βρυξέλλες με κατεβασμένα χέρια και έπαιρναν εντολές και επέστρεφαν σε 24 ώρες στην Αθήνα για να τις εφαρμόσουν», πρόσθεσε.

Επίσης, εξέφρασε την έκπληξή του που – όπως είπε -η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών, «αποσιωπούν το μέγα σκάνδαλο με τα γερμανικά υποβρύχια, που διαβίβασαν στις αρχές Φεβρουαρίου 2015 με δικογραφίες στη Βουλή η Στρατιωτική Δικαιοσύνη, αλλά και ο ‘Αρειος Πάγος.

Κανένας δεν μιλάει για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που καταχώνιασε στο συρτάρι της αυτές τις δικογραφίες με αναφορά σε Βενιζέλο, Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου και Μεϊμαράκη, δηλαδή τέσσερις πρώην υπουργούς Εθνικής ‘Αμυνας».

Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί η κα Κωνσταντοπούλου «δεν εισήγαγε το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και μετά στην Ολομέλεια, έτσι ώστε να αποφασίσει το Σώμα των Ελλήνων Βουλευτών για τη πορεία των δικογραφιών» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί τέτοια σοβαρά θέματα να περιορίζονται σε μια ξεπέτα αναφοράς για παραλαβή των δικογραφιών, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα της Ολομέλειας και μετά βαθύ καταχώνιασμα στο Προεδρικό συρτάρι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here