Κουμουτσάκος: Να μην αφήσουμε τον ιό της διάσπασης να περάσει τη Μάγχη

0
5

 

Με το Brexit ξεκίνησε ένα ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά και με αβέβαιη κατάληξη, δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και προσθέτει ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό της διάσπασης να περάσει τη Μάγχη.

Εκτιμά ότι οι λαϊκιστές τύπου Φάρατζ έσπρωξαν τη Μεγάλη Βρετανία σε μία περιπέτεια από την οποία μπορεί να βγει σαν «Μικρά Αγγλία». Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρεθούμε μπροστά σε ένα ντόμινο κατακερματισμών, είτε μέσα στη Μεγάλη Βρετανία είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν επικρατήσουν εθνικιστικές και λαϊκιστικές φωνές.

Αν και δεν θέλει να συνδέσει το Brexit με το Grexit εντούτοις εκτιμά ότι λόγω του Brexit, μπορεί να διαμορφωθεί ένα ευρύτερο περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας, οικονομικής, αλλά και πολιτικοθεσμικής στην Ευρώπη, που θα βρει την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, πολύ αδύναμες.

Τέλος αναφέρεται στον εκλογικό νόμο λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ της απλής αναλογικής αλλά κατά της απλής λογικής» και προσθέτει ότι «κέρδισε δύο φορές με αυτόν τον εκλογικό νόμο. Τώρα θέλει να τον αλλάξει. Η παραπλάνηση δεν θα περάσει. Με το νόμο που κέρδισε, με αυτόν και θα χάσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here