Κουρουμπλής: Ανατροπές δεν γίνονται με ευχολόγια

0
4

 

«Ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, όπου τόνισε την ανάγκη σκληρής δουλειάς από τα στελέχη της κυβέρνησης.

«Πρέπει να ανασκουμπωθούμε γιατί ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια. Γίνονται με δουλειά. Πρέπει να καθίσουμε κάτω, αυτό μας είπε ο Πρωθυπουργός. Ζήτησε στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να φέρει ο καθένας τι πρωτοβουλίες νομοθετικές θα πάρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε τη σημασία επιστροφής στην ανάπτυξη, λέγοντας: «Δεν μπορεί να λέμε στον κόσμο ωραία λόγια. Τώρα είμαστε εμείς κυβέρνηση… τώρα η ευθύνη είναι δική μας. Τώρα οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί και να κυβερνήσουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι ανάπτυξη. Διότι αυτά για τα οποία συζητάμε, ‘κόφτες’, προληπτικά μέτρα, όλα είναι συνάρτηση με την ανάπτυξη».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον αναπτυξιακό νόμο, για τον οποίο είπε ότι «πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που μέχρι σήμερα ήταν». «Θυμάμαι παλιά έλεγα στον Μιχάλη τον Χρυσοχοΐδη, ήταν στο υπουργείο Ανάπτυξης κι ήμουν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. ‘Εντάξει μπορεί να γίνει εύκολα μια εταιρεία. Οι αδειοδοτήσεις τι γίνονται’. Οι αδειοδοτήσεις είναι εκείνο το στοιχείο που δημιουργεί δυσκαμψίες», σημείωσε και προανήγγειλε ότι θα περάσει διάταξη «όπου σε 15 μέρες αν δεν δίνουν την άδεια, η άδεια θα θεωρείται ότι έχει δοθεί».

Για αναπηρικές συντάξεις

Σε ερώτηση του Αλέξη Μητρόπουλου που μεταφέρθηκε από τον Γιώργο Οικονομέα για το «πώς αισθάνθηκε που ψήφισε το άρθρο 7 του νόμου Κατρούγκαλου που σφαγίασε τις αναπηρικές συντάξεις», ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε:

«Δεν είναι έτσι τα πράγματα και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις του χώρου… Εγώ το παρακολούθησα το θέμα μαζί με τη Συνομοσπονδία. Είχαμε συνεχείς επαφές. Βελτιώσαμε πάρα πολλά πράγματα και νομίζω ότι υπάρχει όλη η διάθεση και του Κατρούγκαλου να βοηθήσει και περαιτέρω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here