Κουρουμπλής: Δεν είναι εύκολο να αδειάσει η Ειδομένη

0
9

 

Για δεδομένες δυσκολίες στο άδειασμα του καταυλισμού της Ειδομένης λόγω της συνειδητής επιλογής και επιθυμίας των προσφύγων να συνεχίσουν το ταξίδι τους εκτός Ελλάδας μίλησε το πρωί στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως τόνισε, οι εγκαταστάσεις είναι «τραγικές» όμως οι άνθρωποι δεν θέλουν να φύγουν και επιμένουν να μένουν εκεί.

«Όταν ο άνθρωπος έχει στο μυαλό του κάτι και τον καθορίζει, δεν είναι εύκολο να τον πείσεις, η προσπάθεια γίνεται αλλά δεν είναι εύκολο«, σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να αδειάσει η Ειδομένη, μπορεί να τους πάρει κανείς με το ζόρι; Όπου και να τους πας υπάρχει πάντα η επιθυμία να φύγουν, δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα«.

Επισήμανε ωστόσο ότι μεγάλο μέρος του κόσμου έχει ελπίδες ότι μετά τις 17 Μαρτίου θα ανοίξουν τα σύνορα και πως η επιθυμία των προσφύγων είναι να φύγουν από την Ελλάδα της αλληλεγγύης μεν, της ύφεσης δε, και να προχωρήσουν προς την Γερμανία της ανάπτυξης.

Ερωτηθείς για το εάν συμφωνεί με απόψεις περί ανοίγματος της Αμυγδαλέζας σημείωσε ότι «εμείς πρέπει να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε οι συνθήκες παραμονής αυτών των ανθρώπων να μην θυμίζουν τίποτα που να δημιουργεί παρενέργειες ή διάφορες σκέψεις άλλου τύπου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here