Κουτσούμπας: Ο εκλογικός νόμος αποπροσανατολίζει από τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά

0
12

 

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση από το Βήμα της Βουλής ότι χρησιμοποιεί τον εκλογικό νόμο για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά ενώ έκανε λόγο για «αντιλαϊκές ανατροπές» και «παραπέρα ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων».

Ανέφερε επίσης, ότι ο διάλογος μεταξύ ΣΕΒ και Κομισιόν αποσκοπεί στην εξαπάτηση και την χειραγώγηση των εργαζομένων, ενώ κατηγόρησε την ΓΣΕΕ ότι «συμμετέχει με θέρμη σε αυτό το διάλογο», χαρακτηρίζοντας «κυβερνητικό μύθο», ότι η Κομισιόν έχει ηπιότερες θέσεις στα εργασιακά από το ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ο γγ του ΚΚΕ, έκανε λόγο για όξυνση των διεθνών αντιθέσεων, υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος να εμπλακεί η Ελλάδα και οι λαοί της περιοχής σε περιπέτειες, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη στάση της στην Σύνοδο, εξέφρασε την πρόθεση να στηρίξει τα νατοϊκά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο και την Βόρεια Αφρική.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε όλα τα πολιτικά κόμματα ότι «συμπλέουν στον στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης με εξαίρεση το ΚΚΕ».

Για τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, και το Ποτάμι, ανέφερε ότι η μόνη κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση, είναι ότι δεν προχωρά με ταχύτητα τις αναδιαρθρώσεις.

Για την Ένωση Κεντρώων ότι παίζει τοn ρόλο του «λαγού σε όλα τα αντιδραστικά μέτρα», και για τη Χρυσή Αυγή ότι «σκίζεται για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, δηλαδή της ανάκαμψης των κερδών των καπιταλιστών«.

Αναφερόμενος, τέλος, στον εκλογικό νόμο ο κ. Κουτσούμπας τόνισε, πως στόχος του «είναι να διασφαλίσει την ομαλότητα στην κυβερνητική εναλλαγή και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερη συναίνεση στο πολιτικό σύστημα, προκειμένου απρόσκοπτα και με ευρύτερο καταμερισμό, αυτή την φορά ευθύνης ανάμεσα στα κόμματα της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, για να προχωρούν ευκολότερα, γρηγορότερα οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here