Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ νούμερο δύο η Λαϊκή Ενότητα

0
3

 

Κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα «να αντισταθούν στις παλιές και νέες παγίδες οι οποίες στήνονται», απηύθυνε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος, ενώ χαρακτήρισε τη Λαϊκή Ενότητα «ΣΥΡΙΖΑ νούμερο δύο».

Όπως υπογράμμισε, «με ισχυρό ΚΚΕ, μπορούμε να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί τον λαό».
Διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πολιτικές που προτείνονται στο λαό, δεν είναι ούτε το νόμισμα, ούτε η παραμονή ή όχι στην Ε.Ε., αλλά η ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.
Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι ο λαός καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην πρόταση της «ανάπτυξης για το καπιταλιστικό κέρδος», και την «σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελος του λαού».

«Η αστική εξουσία καλά κρατεί, ανανεώνοντας τις απάτες και αυταπάτες μέσα στο λαό, και υφαρπάζοντας τη λαϊκή, ριζοσπαστική ψήφο κάθε φορά, μέσω νέων “αριστερών” και δήθεν αντιμνημονιακών αναχωμάτων» επεσήμανε στην ομιλία του ο γ.γ. του ΚΚΕ.

«Πριν τρία χρόνια ανακάλυψε τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα βλέπει θετικά ως ανάχωμα τον ΣΥΡΙΖΑ 2, τη “Λαϊκή Ενότητα”» επεσήμανε σχετικά.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «μύθο τη σκληρή διαπραγμάτευση την οποία διακήρυσσε ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις συνιστώσες του».

«Όλοι τους μαζί κι η πρόεδρος της Βουλής που το παίζει θεματοφύλακας της αστικής δημοκρατίας, αρνήθηκαν ή δε ζήτησαν καν να έρθει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης, των Συλλογικών Συμβάσεων» παρατήρησε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ έκανε λόγο για «θράσος της κυβέρνησης να μιλά μετά την ψήφισή του για «σκληρή και περήφανη μάχη που τάχα έδωσε απέναντι στην Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ», και απαρίθμησε σειρά αντιλαϊκών μέτρων που, όπως είπε, περιλαμβάνονται στο μνημόνιο. «Ο λογαριασμός δεν έχει σταλεί ακόμα, αλλά η κάθε λαϊκή οικογένεια ξέρει τι την περιμένει» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το αναπτυξιακό πακέτο που συνοδεύει την πρόσφατη συμφωνία, έκανε λόγο για «εμπόριο ελπίδας», επισημαίνοντας ότι η ανάκτηση των θέσεων ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας τα τρία προηγούμενα χρόνια, δεν συνοδεύτηκε με βελτίωση του λαϊκού εισοδήματος, αντίθετα στηρίχτηκε στη σφαγή των μισθών και συντάξεων.

Σχολιάζοντας τα περί αναδιάρθρωσης του χρέους, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως η κυβέρνηση «φόρτωσε στον ελληνικό λαό επιπλέον 85 δισ. ευρώ» με το νέο δάνειο. «Όπως η προηγούμενη αναδιάρθρωση του χρέους συνοδεύτηκε με κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, το ίδιο θα συμβεί και τώρα: Ο λαός οδηγείται στη χρεοκοπία, πληρώνοντας εκτός των άλλων ένα κρατικό χρέος που δε δημιούργησε ή που δεν ωφελήθηκε από τη διόγκωσή του».

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα, ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε πως «καμία εργατική-λαϊκή ψήφος δεν πρέπει να επιστρέψει στην Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ, ή να εγκλωβιστεί στο Ποτάμι με την ελπίδα μιας καλύτερης διαχείρισης της συμφωνίας, μιας δήθεν πιο έγκαιρης και σταθερής πορείας προς την οικονομική ανάκαμψη».

Ευθύνες κατά τον γ.γ. του ΚΚΕ, έχουν τα υπόλοιπα κόμματα και για τις επιλογές τους σε σχέση με το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Ο κ. Κουτσούμπας στηλίτευσε την «δημαγωγία της Χρυσής Αυγής» με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα και κάλεσε τον λαό «να μην δώσει κανένα συγχωροχάρτι».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας, σημείωσε πως «κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές. Το ζήτημα είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση, με ένταση της λαϊκής πάλης και αντεπίθεση».

«Μαζί με το ΚΚΕ, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας, για μια πραγματικά αληθινή εργατική – λαϊκή κυριαρχία, εξουσία» κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here