Κουβέλης, από «αριστερός Καρατζαφέρης», τώρα «πολύτιμη εφεδρεία» για τον Τσίπρα

0
15
Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να μεταμορφωθεί ο Φώτης Κουβέλης από «αριστερός Καρατζαφέρης» σε «πολύτιμη εφεδρεία» για τον Αλέξη Τσίπρα και τα κορυφαία στελέχη του Σύριζα.
Στην προεκλογική περίοδο του 2012, όταν ήταν σαφές ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεργαζόταν κυβερνητικά με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου, η λάσπη έπεφτε βροχή στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη από την Κουμουνδούρου.
Η μεγάλη μεταστροφή ξεκίνησε το καλοκαίρι του του 2013 με την απόφασή του να αποσύρει τη στήριξή του από την τρικομματική κυβέρνηση, καταγγέλλοντας το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Και ολοκληρώθηκε με την άρνησή του να αποδεχθεί το «χρίσμα» για την προεδρία της Δημοκρατίας -το οποίο του προσέφεραν Σαμαράς και Βενιζέλος στα τέλη του 2014.
Τότε πίστεψε ο Φώτης Κουβέλης ότι ο «επελαύνων» προς την εξουσία Αλέξης Τσίπρας θα συζητούσε σοβαρά μαζί του την πιθανότητα προεκλογικής συνεργασίας Σύριζα -ΔΗΜΑΡ. Λάθος, μεγάλο λάθος. Δεν τον είχε ανάγκη τότε και του έκλεισε την πόρτα κατά πρόσωπο. Και, μάλιστα, με κρότο.
Οι καιροί άλλαξαν, όμως, και τώρα είναι ο πρωθυπουργός που τον χρειάζεται. Όλες οι υποσχέσεις που έδωσε έχουν διαψευστεί, ο ίδιος εφαρμόζει ένα απεχθές μνημόνιο και  ήδη έχει αναγορευτεί στον μεγαλύτερο «φορομπήχτη» πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης. Λογικά, λοιπόν, τα γκάλοπ αποτυπώνουν την τεράστια δυσαρέσκεια του κόσμου και δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Έτσι, εξίσου λογικά, αναζητεί «εφεδρείες». Όσο και αν ψάχνει, ωστόσο, δεν βρίσκει «πρόθυμους προς θυσία» -με μόνη εξαίρεση τον Φώτη Κουβέλη. Εκείνος μπορεί να κρυφτεί, πλέον, πίσω από το πρόσχημα της ευρωπαικής στροφής του Σύριζα και του απεγκλωβισμού του από τους «δραχμιστές» του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Όλα είναι έτοιμα για τον γάμο, συνεπώς. Τον Οκτώβριο, στο συνέδριο, του Σύριζα θα επανενωθούν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here