«Κόβουν» από το Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ τον Καρανίκα

 

Έκπληξη και προβληματισμό προκαλούν στην ηγεσία της κυβέρνησης οι αποφάσεις της βάσης του κυβερνώντος κόμματος να αφήσει εκτός Συνεδρίου που ξεκινά αύριο, κυβερνητικούς και βουλευτές, δείχνοντας πως η εσωκομματική αντιπολίτευση είναι ισχυρή.

Μάλιστα, σαφές μήνυμα έστειλε η κομματική οργάνωση του Παγκρατίου που δεν εξέλεξε τον πρωθυπουργικό συνεργάτη Νίκο Καρανίκα, ο οποίος είναι στενός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού.

ΑΠό την άλλη πλευρά, η κυβερνητική συνιστώσα «Ενωτική Κίνηση» έχει δώσει σήμα για να «κοπούν» τα στελέχη των «53+», που ετοιμάζονται να ασκήσουν αυστηρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική στο συνέδριο.

Σύμφωνα με την ποσόστωση που έχει επιβληθεί για την εκλογή της Κεντρικής επιτροπής, μόνο το 25% των μελών της νέας ΚΕ μπορεί να είναι βουλευτές ή κυβερνητικά στελέχη, από υπουργοί έως επικεφαλής οργανισμών ή με οποιαδήποτε άλλη θέση στον κρατικό μηχανισμό.

Αυτό σημαίνει ότι από μία ΚΟ 144 βουλευτών και πολλαπλάσιων κυβερνητικών στελεχών, μόνο 37 μπορούν να εκλεγούν στην ΚΕ και γι αυτό ο κομματικός μηχανισμός αποφάσισε να κόψει βουλευτές για να εκλέξει αποκλεισιτκά και μόνο στελέχη με έντονη δραστηριότητα στο κόμμα.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*