Κουβέλης: Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση για συμμετοχή μου στην κυβέρνηση

0
3

 

Την άποψή του ότι το διακύβευμα σήμερα είναι εάν η χώρα θα συνεχίσει ή δεν θα συνεχίσει την πορεία της μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Κουβέλης, είπε πως όσο επαχθή μέτρα και αν περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο υπάρχουν περιθώρια να αντιρροπηθούν και να οδεύσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα έχουν διαμορφωθεί σήμερα δύο πολιτικοί πόλοι, ο νεοφιλελεύθερος και αυτός της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Σε ότι αφορά στο θέμα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι ζήτημα αιχμής» αφού, όπως εξήγησε, «δεν τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας, από τη στιγμή που η πλειονότητα των μελών του ΔΣ θα είναι Έλληνες και το 50% των εσόδων δεν θα διατίθεται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους».

«Δεν θεωρώ ζήτημα αιχμής τη δημιουργία του υπερταμείου, με την έννοια ότι, το ΤΑΙΠΕΔ επί παραδείγματι, είχε συναφείς και ομοειδείς αρμοδιότητες και μάλιστα χωρίς την επιπρόσθετη ρύθμιση ότι το 50% των εσόδων αυτού του ταμείου θα διατίθενται προς άλλες κατευθύνσεις και όχι για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους», ανέφερε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι διαχρονικά και με δεδομένη τη διάρκεια αυτού του ταμείου υπάρχει πάντοτε και η δυνατότητα, στη βάση της αξιολόγησης της συμπεριφοράς της ελληνικής οικονομίας, να υπάρξει ακόμη και η αναθεώρησή του.

Παράλληλα, απαντώντας σε όσους αναφέρουν ότι πρέπει να γίνουν περικοπές στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι οι όποιες δημόσιες δαπάνες που έπρεπε να περικοπούν έχουν ήδη περικοπεί και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σχετικά με τον απασχολούμενο κόσμο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι πίσω από αυτόν τον ασαφή και αόριστο μεταρρυθμιστικό λόγο, που διατυπώνεται από ορισμένους για τη δημόσια διοίκηση, κρύβεται η λογική των οριζόντιων περικοπών των αμοιβών και οι απολύσεις, σημειώνοντας ότι όσοι μιλάνε για περικοπή των δαπανών είναι πάρα πολύ χρήσιμο να καταθέσουν πολύ συγκεκριμένα την πρότασή τους.

Στο ερώτημα εάν παραμένει ανοιχτό το ενδιαφέρον για συμμετοχή του στην κυβέρνηση και εάν του έγινε σχετική πρόταση, ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση επ’ αυτού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here