Κουρουμπλής: Πληρώνουμε 4 εκ. ευρώ νοίκι για ένα… γιαπί!

0
14

 

Για το κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας, έκτασης 32.000 τ.μ., που ανήκε στο υπουργείο Υγείας, και για το οποίο καταβάλλεται ενοίκιο 4 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ το μισό παραμένει υπό κατασκευή, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως: «Κάποια στιγμή μεταφέρθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου στο ΤΑΙΠΕΔ, και από εκεί πουλήθηκε σε κάποια εταιρεία με τη δέσμευση ότι θα είναι νοικιασμένο για 20 χρόνια. Το ποσό του ενοικίου είναι 4 εκατ. ευρώ ετησίως, με υποχρεωτική προσαύξηση κάθε χρόνο και με τρίμηνη προκαταβολή των ενοικίων. Δηλαδή πριν καν λειτουργήσει η οποία υπηρεσία θα πληρώνεται η προκαταβολή», επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής και προσέθεσε:

«Εκεί στεγάζονταν ο ΕΟΠΥΥ για κάποιο διάσημα και έμεινε το ΕΚΕΠΥ. Μια υπηρεσία 15-20 ανθρώπων. Το εκπληκτικό της ιστορίας είναι ότι το μισό είναι γιαπί. Από τα 32.000 τ.μ τα 15-16.000 τ.μ. είναι γιαπί, και παρελήφθη ως λειτουργόν, δηλαδή ότι είχε λειτουργική ικανότητα. Δηλαδή πληρώνονται 4 εκατ. ευρώ το χρόνο, γιατί θεωρείται λειτουργικό. Ποτέ, όμως, δεν παρέλαβα ως υπουργός Υγείας, πρωτόκολλο παραλαβής. Και όσες φορές ετέθη το ερώτημα, δεν πήρα από πουθενά καμία απάντηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here