Κουρουμπλής: Μπορεί να μη βλέπω αλλά ακούω καλά

0
5

 

Συγκινητικός διάλογος εκτυλίχθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών ανάμεσα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) σε θέματα θεσμικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης.

«Εγώ μπορεί να μη βλέπω, μπορεί να κάνει εντύπωση δε κάποιους πώς είμαι σ’ αυτή τη θέση, αλλά ακούω καλά. Ενσωματώνω στον προβληματισμό μου απόψεις, δεν θεωρώ ότι κατέχω τη μοναδική αλήθεια» είπε στους εκπροσώπους του ΙΤΑ ο κ. Κουρουμπλής.

Οπότε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου κ. Γιώργος Πατούλης, απάντησε: «Εχω δει δεκάδες υπουργούς και όλοι είχαν αρτιμέλεια. Η δική σας απώλεια της όρασης, όμως, επαυξάνει τις άλλες αισθήσεις. Με έχετε εκπλήξει πολλές φορές με τη στάση σας και ομιλώ με την ιατρική μου ιδιότητα τώρα» είπε ο κ. Πατούλης. Για να συμπληρώσει ο αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης: «Είναι αλήθεια, μέχρι στιγμής η αποτελεσματικότητά του είναι εξαιρετικά θετική».

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε η λειτουργία και επαναδραστηριοποίηση του ΙΤΑ το οποίο θα κινηθεί σε 3 άξονες:

  • Προσδιορισμό οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων
  • Δικτύωση
  • Εφαρμογή Best Practices (καλές πρακτικές και πρότυπα από άλλες χώρες).

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι οι διαπιστώσεις όλων συγκλίνουν προς την άποψη ότι το Δημόσιο πρέπει να αποκτήσει τάχιστα την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα που θα αναχαιτίσει φαινόμενα γραφειοκρατίας, πολυνομίας και αλληλοεπικαλύψεων στο πεδίο των αρμοδιοτήτων.

Ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ είναι αποφασισμένες να θέσουν τη βάση ενός νέου μοντέλου σε ό,τι αφορά δεσμεύσεις τους και σχέσεις τους με τους θεσμικούς εταίρους σε κορυφαία ζητήματα, σχετικά με τη λειτουργία του κράτους.

Οι Δήμαρχοι, μετά τη συνάντηση, εξέφρασαν ικανοποίηση για την έμπρακτη αρωγή, όπως είπαν, που τυγχάνουν για άλλη μια φορά από τον Υπουργό στο σοβαρό αυτό ζήτημα της επαναδραστηριοποίησης του ΙΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here