Κουτσούμπας: Απύθμενο το θράσος της κυβέρνησης

0
9

 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση του σχετικού πολυνομοσχεδίου, κατηγορώντας την για απύθμενο θράσος και τονίζοντας, ότι μαζί με τους πανηγυρισμούς της για το κλείσιμο της αξιολόγησης περίσσεψαν και τα ψέματα.

«Κλείνει, λέει η αξιολόγηση, με το νομοσχέδιο σκούπα και με τα μέτρα που δεν έχουν πάτο. Είναι θράσος απύθμενο να πανηγυρίζετε και να ισχυρίζεστε ότι καταφέρατε να την κλείσετε χωρίς επιπλέον μέτρα, όταν φέρνετε τον «κόφτη», ότι αποφεύγετε τα οριζόντια μέτρα και εισάγετε ένα εργαλείο που θα τα κόβει όλα. Μισθούς συντάξεις; Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την κυβέρνηση «επικίνδυνο υπηρέτη των μονοπωλιακών ομίλων» και πρόσθεσε ότι «εξαπατά τον ελληνικό λαό, αποκλείοντας από τις περικοπές δαπανών τα αφεντικά της».

«Πώς προκύπτει η κοινωνική δικαιοσύνη που επαγγέλλεστε όταν περικόπτετε ακόμα και τα επιδόματα φτωχοκομείου, τις δαπάνες υγείας;» διερωτήθηκε.

«Είναι ακόμα πιο θρασύ το επιχείρημα σας ότι ο «κόφτης» δεν θα χρειαστεί αφού θα πιάσουμε τον στόχο. Μιλάτε για δίκαια κοινωνικά φόρους. Προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Γιατί τα επιπλέον 5-6 δις ευρώ θα τα πάρετε από τα λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό και τα πολιτικά σας αφεντικά και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι σας πανηγυρίζουν. Το θράσος σας δεν έχει όρια. Μειώνετε το αφορολόγητο όριο, αυξάνετε δραστικά τις κλίμακες του ΕΝΦΙΑ. Ακόμα και τα αγροτεμάχια χαρατσώνετε. Θέλετε να τους αναγκάσετε να πουλήσουν την γη τους σε μονοπωλιακούς ομίλους. Δεν είστε αφελείς ή άσχετοι. Γιατί δεν είναι μόνο η πολιτική αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων αλλά και συγκέντρωσης του πλούτου στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων. Και για να ρίξετε στάχτη στα μάτια φορολογείτε και τις ξενοδοχειακές μονάδες» συνέχισε.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «αποδέχεται ακόμα και τις προτάσεις των φίλων της του ΣΕΒ για κατάργηση του δώρου και των συλλογικών συμβάσεων και μείωση μισθών», ενώ έντονα επικριτικός ήταν σε ότι αφορά τα «κόκκινα δάνεια».

«Παραδίδετε τα σπίτια χιλιάδων ανθρώπων που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους, τα χρέη που έγιναν από το ίδιο σάπιο καθεστώς, που υπηρετείτε με ευλάβεια. Τα δίνετε τώρα βορρά σε αυτούς που όταν φορούσατε την κόκκινη προβιά σας τους χαρακτηρίζατε κοράκια των αγορών.

Οι φίλοι σας οι τραπεζίτες θα επιλέξουν τα ακίνητα φιλέτα, που θα πάρουν με συνοπτικές διαδικασίες. Και τα υπερχρεωμένα κοινωνικά στρώματα θα υποχρεωθούν να καταβάλουν ότι έχουν για να κρατήσουν τα σπίτια τους» σημείωσε.

«Αντί για φόρους, στους φίλους σας τους ετοιμάζετε νέες φοροαπαλλαγές, ακόμα περισσότερο ζεστό χρήμα για αυτούς» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here