Κουτσούμπας: Δεδομένη η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ

0
8

 

Ασκώντας συνολικά κριτική για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από όταν ανεδείχθη αξιωματική αντιπολίτευση έως τώρα, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», είπε ότι «πλέον η αποτυχία του είναι δεδομένη, ενώ ξέρουμε ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο».

Ερωτηθείς τι προτείνει το ΚΚΕ με δεδομένο ότι κάποια άλλα κόμματα ζητούν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ενώ η ΝΔ «μάλλον κινείται στη λογική του ώριμου φρούτου», είπε ότι το ΚΚΕ προτείνει τη σύμπτυξη μια νέας μεγάλης Λαϊκής Συμμαχίας, που θα οδηγεί στη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, με εντελώς νέο, ριζικά διαφορετικό σχέδιο για την οικονομία των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, σε συνολικές αλλαγές εκ βάθρων.

«Ιδιαίτερα σήμερα, όταν η Μέρκελ, πρόσφατα ο Σόιμπλε, αλλά και εδώ στην Ελλάδα ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις στηρίζουν, θέλουν να «πετύχει» η κυβέρνηση Τσίπρα, ε, τότε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι νέοι και νέες, όπως και αν αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας στην πολιτική γεωγραφία -αριστερά ή δεξιά-, μάλλον έχουν κάθε συμφέρον να αποτύχει, όχι μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάθε κυβέρνηση που υλοποιεί αντιλαϊκά μέτρα και φορτώνει βάρη στον λαό για τα κέρδη των μονοπωλίων» τόνισε.

Ερωτηθείς για τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος, είπε ότι ο Περισσός με επιμονή, υπομονή, συνέπεια, σταθερότητα, καθαρότητα, παλεύει να γίνει πλειοψηφική μέσα στην κοινωνία η πρότασή του, πρωταρχικά και κύρια μέσα στο κίνημα, στους αγώνες, έτσι ώστε ο ίδιος ο ελληνικός λαός να αποφασίσει να δοκιμάσει την πραγματική του δύναμη, ενώ μια πλευρά αυτής της δύναμης βρίσκεται στην ολόπλευρη και πολύπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.

Σε ό,τι αφορά την συμμετοχή του πορτογαλικού ΚΚ σε κυβέρνηση με τους σοσιαλδημοκράτες και το Μπλόκο (σ.σ. της ΕΦΣΥΝ ο ΣΥΡΙΖΑ της Πορτογαλίας), ο κ. Κουτσούμπας εξήρε τη σχέση του ΚΚΕ με το ΠΚΚ και τον γόνιμο διάλογο που διεξάγεται στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Κομμουνιστικών Συναντήσεων, προσθέτοντας «προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη, με βάση την πείρα και της δικής μας χώρας, για επιλογές στήριξης διαφόρων αστικών κυβερνήσεων και για την Ελλάδα και για την Πορτογαλία και αλλού».

Επισήμανε ότι το ΠΚΚ σημείωσε το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό εδώ και δεκαετίες το οποίο προέκυψε χρονικά μετά την επιλογή του για στήριξη της κυβέρνησης σοσιαλιστών.

Ερωτηθείς γιατί δεν συνεργάζεται το ΚΚΕ με δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτική αριστεράς που ζητούν αποχώρηση από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι εκτός των δυνάμεων αυτών, έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ ζητά και ο Σόιμπλε, η Λεπέν, οι εγκληματίες της ΧΑ, ενώ και ο Κάμερον στη Βρετανία προχωρά σε δημοψήφισμα με το ερώτημα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here