Κοζάνη- Και όμως υπάρχουν αρκετοί ανάδοχοι για τα 8 ροτβάϊλερ

0
6

 

Παρά το τραγικό τέλος του 5χρονου την Κυριακή του Πάσχα, τον οποίον κατασπάραξαν δύο από τα 8 ροτβάιλερ ενός ηλικιωμένου αρκετοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να υιοθετήσουν αυτά τα σκυλιά.

Το παιδί είχε πάει στο σπίτι – αγρόκτημα μαζί με την μητέρα του, για να γιορτάσει λόγω της ημέρας.

Το πρωί της Δευτέρας συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου η πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Κοζάνης για την τύχη των οκτώ ροτβάιλερ, τα οποία με εισαγγελική παραγγελία οδηγήθηκαν στο δημοτικό κυνοκομείο μετά από την τραγική κατάληξη του 5χρονου αγοριού ανήμερα το Πάσχα.

Δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση και το θέμα παραπέμπεται στην τριμελή επιτροπή, η οποία θα συγκληθεί αυτές τις μέρες με ξεχωριστή απόφαση για κάθε ζώο.

Σε κάθε περίπτωση επειδή η επανένταξη αυτών των ζώων θα προκαλούσε την κοινή γνώμη, θα βγει ανακοίνωση από το Δήμο Κοζάνης για να δοθούν τα οκτώ ροτβάιλερ για υιοθεσία. Διότι σε περίπτωση που και η τριμελής δεν τα κρίνει ως επικίνδυνα, ο νόμος ορίζει την επιστροφή τους στο φυσικό περιβάλλον, κάτι που δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να συμβεί.

Επίσης για να οδηγηθούν σε ευθανασία σύμφωνα με το νόμο 4039/2012, δεν επιτρέπεται εφόσον υπάρχει ανάδοχος. Και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεθεί ανάδοχος, αφού και η φιλοζωική της Κοζάνης, αλλά και πολλοί ακόμα έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τα ζώα. Αυτό που μετρά τώρα είναι να καταλήξουν σε έμπειρα χέρια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here