Κρεσέντο χυδαιότητας με στόχο τη Φώφη Γεννηματά

«Πολλά τα δεινά κουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει»

Πολλά γεννούν το δέος

το μέγα δέος ο άνθρωπος γεννά (μτφρ. Κ.Χ.Μύρη)

Στην Αντιγόνη του Σοφοκλή ο χορός αναφέρεται στο δέος, δηλαδή τον τρόμο και τον θαυμασμό που προκαλεί με τα επιτεύγματά του ο άνθρωπος. Τα δεινά αφορούν τα πνευματικά, κοινωνικά και υλικά επιτεύγματα για την ανάπτυξη του πολιτισμού από μιαν αρχική κατάσταση αγριότητας -αγριότητας στην οποία, αλίμονο, επανέρχεται σήμερα ο πολιτισμός μας και το φαινόμενο «homo homini lupus est»!

Το βιβλίο «La ferocia», η αγριότητα, διά χειρός του βραβευμένου πρόσφατα Ιταλού συγγραφέα Lagioia προβάλλει την εικόνα ενός κόσμου επικίνδυνου μέσα στη δίνη της σημερινής κρίσης , όπου οι νόμοι μετατρέπονται σε απλές συμβουλές και τα πάντα αγοράζονται και πουλιούνται ακόμη και… η οικογενειακή στοργή!

Είχα αναφερθεί σε παλαιότερη «αιχμή» μου στον συγγραφέα αυτόν, που στηλιτεύει την αβυσσαλέα ματαιότητα της εξουσίας, και σήμερα θυμήθηκα τα λόγια του, εξαιτίας του πρόσφατου αλγεινού και προκλητικού επεισοδίου εναντίον της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά, το οποίο αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα «δεινά» που υπερβαίνουν μάλιστα την ανθρώπινη φαντασία. Πρόκειται για «κρεσέντο» αναλγησίας και χυδαιότητας του αδίστακτου Συγκυβερνήτη αλλά, δυστυχώς, και «φαινόμενο» αβασάνιστης, ένοχης και κυρίως επικίνδυνης επιδοκιμασίας εκ μέρους των κυβερνώντων αυτήν την χώρα.

Αλήθεια ποιο Κοινοβούλιο στον κόσμο θα ανεχόταν μια τέτοια συμπεριφορά; Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ; Τι κρίμα! Δεν θέλω ούτε να το σκέπτομαι και πολύ περισσότερο να το παραδεχθώ…και ελπίζω ότι κάποια αντίδραση του προέδρου της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί να υπάρξει έστω και με καθυστέρηση!…

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*