Κρέτσου: Πάνω από 20 δισ. ευρω-κονδύλια μπορούν να εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία

0
2
ӵ휭� �𱹨�񣯽 kݮ研󟰱ᠬ場筠Űߴ񯰯, ᱬ�顠�Х񩶥񥩡ꞠЯ면骞 �Ņ, ʯ񟭡 ʱݴ󯵠�Աߴ砶 Ϫ�߯�15, 󴯠̝㡱ᮟ쯵. (EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης «είναι έτοιμα εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία» της Ελλάδας, δήλωσε η επίτροπος αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου η ρουμάνα επίτροπος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «συνεργαστεί στενά» με την Αθήνα ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα κοινοτικά κονδύλια.

H κ. Κρέτσου δήλωσε επίσης πως συζητήθηκαν οι διευκολύνσεις που σχεδιάζει η Κομισιόν για την άμεση απελευθέρωση πόρων προς την Ελλάδα τόσο για έργα που ανήκουν στην προγραμματική περίοδο 2007-13 όσο και για έργα που περιλαμβάνονται στη τρέχουσα περίοδο 2014-20. Όλα αυτά τα ποσά αποτελούν μέρος του επενδυτικού προγράμματος Γιούνκερ για τη χώρα μας, συνολικού ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2020.

Όπως ήταν φυσικό τέθηκε το προσφυγικό ζήτημα, με την κ. Κρέτσου να δηλώνει πως η Ε.Ε. προσφέρει σχεδόν 450 εκατομμύρια ευρώ ως χρηματοδοτική στήριξη στη χώρα μας, και «είναι έτοιμη να προσφέρει περισσότερα μέσω έκτακτης χρηματοδότησης».

Όπως τόνισε η ίδια, η αλληλεγγύη της Ευρώπης πρέπει να συνοδεύεται από υπευθυνότητα της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά, είπε πως οι Βρυξέλλες περιμένουν από την Αθήνα να θέσει σε λειτουργία ένα «αποτελεσματικό σύστημα μετεγκατάστασης και ένα σύστημα επιστροφών» βελτιώνοντας παράλληλα την απορρόφηση ευρω-κονδυλίων για τη βελτίωση των υποδομών υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here