Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – δανειστών

0
3
ÁÈÇÍÁ-ÓõíÜíôçóç ôçò Ôñüéêáò ìå ôïõò õðïõñãïýò Åõêëåßäç Ôóáêáëþôï (öùôï) êáé Ãéþñãï ÓôáèÜêç óôï îåíïäï÷åßï ×ßëôïí.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Σε κρίσιμη φάση εισέρχονται πλέον οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης  με τους δανειστές , καθώς το επόμενο 48ωρο αναμένεται να κριθεί  αν υπάρχει χρονικό περιθώριο και αν επαρκούν τα μέτρα για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Σήμερα και αύριο οι δύο πλευρές θα έχουν συναντήσεις στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τα «καυτά» ζητήματα, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, οι τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια.

Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στις 13:30 με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ από τις 12:00 θα διεξάγονται σε άλλη αίθουσα του ιδίου ξενοδοχείου συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τα εργασιακά.

Νέα συνάντηση με την ίδια σύνθεση προγραμματίζεται για αύριο Τετάρτη, όπου θα γίνει μια πρώτη ανακεφαλαίωση των μέχρι τώρα συζητήσεων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι  να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις έως τις 10-12 Αυγούστου, προκειμένου στη συνέχεια τα τεχνικά κλιμάκια να συντάξουν το κείμενο του νέου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, η νέα συμφωνία να ψηφιστεί από τη Βουλή και η πρώτη δόση του νέου δανείου να εκταμιευθεί πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε λήγουν ελληνικά ομόλογα ύψους 3,4 δισ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here