Κρυφή συνάντηση Ομπάμα με τον βασιλιά της Ιορδανίας

0
2

 

Συνάντηση με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμντάλα Β’ είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σε μια στρατιωτική βάση κοντά στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, ο βασιλιάς της Ιορδανίας είχε συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπαίντεν, τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και τον υπουργό Αμυνας Αστον Κάρτερ. Στο πρόγραμμά του, ωστόσο, δεν είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Λευκός Οίκος αρνείται πως οι σχέσεις των δύο ηγετών είναι τεταμένες, προβάλλοντας ως επιχείρημα το βαρύ πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου.

Η σύντομη συζήτηση των δύο έγινε στις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου στη στρατιωτική βάση Άντριους, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ιορδανό μονάρχη, ο Άστον Κάρτερ επισήμανε «τη βαθιά αναγνώριση της συνεισφοράς της Ιορδανίας στις προσπάθειες που καταβάλλονται σε περιφερειακό επίπεδο για την καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ.

Η τελευταία συνάντηση στον Λευκό Οίκο μεταξύ του Μπάρακ Ομπάμα και του Αμπντάλα της Ιορδανίας, μιας εκ των σημαντικότερων χωρών- συμμάχων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here