Ξεκίνησε η απάντληση από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» έπειτα από 3 ημέρες παύσης

0
48

 

Στις 9:20 το πρωί ξεκίνησε η απάντληση των πετρελαιοειδών από τις δεξαμενές του βυθισμένου δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη» έπειτα από τρεις ημέρες παύσης.

Την απάντληση ανέλαβε τελικά το πλοίο «Siros», αν και άδεια δόθηκε αρχικά στο «Aegean Breeze I», έπειτα από ένα… θρίλερ που εκτυλίχθηκε. Ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη», Θεόδωρος Κουντούρης, προχώρησε σε καταγγελία στην Εισαγγελία Πειραιά καθώς το «Αegean Breeze Ι» ήθελε να πάρει το φορτίο ως slops, που είναι ένα μείγμα από λάδι και νερό, ενώ το «Siros» ως κανονικό φορτίο, το οποίο θα μπορεί να πωληθεί για την τροφοδοσία πλοίων. Άλλη τιμή έχει το slops, που στη συνέχεια περνάει από ειδική επεξεργασία, και άλλη το πετρέλαιο ως φορτίο και αυτό προκαλεί σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ετσι, ο υπουργός Ναυτιλίας έδωσε την άδεια στο «Siros» θα ολοκληρώσει την απάντληση και θα κρατήσει το φορτίο στις δεξαμενές του για δύο ημέρες, έως ότoυ γίνει πραγματογνωμοσύνη για το εάν είναι slops ή κανονικό πετρέλαιο.

Από την άλλη, τα πετρελαιοειδή του «Lassea», που χαρακτηρίστηκαν ως slops, θα ξεφορτωθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας συμφερόντων του επιχειρηματία, στον οποίο ανήκει και το «Aegean Breeze».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here